Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cum te văd ceilalți? Studiu: oamenii te plac mai mult decât crezi!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum te văd ceilalți? Studiu: oamenii te plac mai mult decât crezi! Share Cum te văd ceilalți? Studiu: oamenii te plac mai mult decât crezi!


Indiferent că ne aflăm în fața unei persoane sau a unei săli întregi, ne frământă aceleași întrebări: ”Oare am lăsat o impresie bună?”, ”Am plictisit?”, ”Am spus ceva nelalocul lui?”.

Dacă ești genul care după fiecare conversație avută analizezi în amănunt cum te-ai descurcat și îți critici fiecare greșeală, e timpul să te relaxezi, pentru că un studiu realizat recent arată că oamenii ne plac mai mult decât credem. La studiu au participat persoane care nu se cunoșteau și care au fost puse să discute una cu cealaltă. La finalul conversației, au fost rugate să dea note acesteia și să estimeze ce notă au primit ei.

Rezultatele sunt interesante: s-a observat că participanții se subestimau, oferindu-și note mai mici decât cele pe care le-au primit de fapt. Diferența a fost mai evidentă în cazul persoanelor timide, pentru că acestea consideră că nu au abilități conversaționale.

Studiul a arătat că avem tendința de a neglija semnalele care indică faptul că cealaltă persoană se bucură de conversație, deoarece suntem prea implicați în a ne gândi la propria performanță, la ce ar trebui să spunem și cum ar trebui să ne purtăm. Dacă vrei să fii apreciată, schimbă-ți mindsetul și începe acum să te simți bine în pielea ta.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.