Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor” – David Christian, Editura Publica, 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor” – David Christian, Editura Publica, 2018 Share Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor” – David Christian, Editura Publica, 2018


După Yuval Noah Harari, un alt istoric, David Christian, încearcă să ne ofere răspunsul la întrebarea „De unde venim și încotro ne îndreptăm?”. Doar că spre deosebire de Harari, Christian nu se oprește doar la trecutul omului și al omenirii (culminând cu predicțiile a ceea ce va urma), ci pornește în călătoria începută în urmă cu 13,82 miliarde de ani, momentul nașterii Universului.

Într-un limbaj accesibil tuturor, întocmai ca într-o poveste, David Christian, prin intermediul celor nouă praguri (în care pragurile sunt echivalentul evurilor), ne dezvăluie istoria Universului, de la Big Bang la licăritul primelor stele, la formarea de noi elemente chimice, la nașterea Căii Lactee, trecând prin momentul în care apar primele forme de viață pe Pământ, ajungând la primele dovezi ale existenței speciei noastre, apoi prin conturarea civilizației umane, ajungând la cel de-al optulea prag, cel început odată cu revoluția combustibilor fosili. Cel de-al nouălea prag, rezervat viitorului, ar putea începe peste 100 de ani, odată cu ordinea mondială durabilă și s-ar încheia peste trilioane de trilioane de ani, atunci când Universul s-ar pierde în întuneric. Dar noi nu vom ști asta: Soarele nostru ar pieri peste 4,5 miliarde de ani, iar civilizație se va fi pierdut demult.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.