Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Adela Dinu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Adela Dinu Share Chestionar de #Sibiu – Adela Dinu


Este profesor de limba și literatura română la Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu și coordonator al cercului de lectură Peda citește. A scris o carte despre jurnalele feminine, la origine o teză de doctorat.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Am locuit în Sibiu de când mă știu. Ca să răspund la această întrebare trebuie să înlătur straturile familiarității și să-mi privesc orașul cu ochii unui străin. Sibiul este un oraș fascinant, un burg medieval frumos restaurat și un locus privilegiat al evenimentelor culturale. Este minunat să locuiești în Sibiu din cel puțin trei motive: arhitectura, cultura, oamenii.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Podul Minciunilor și Piața Mică, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Palatul Brukenthal din Avrig.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI La Arhiva de Cafea și Ceai.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Cel mai tare festival din Sibiu este, fără îndoială, FITS. A pus Sibiul pe harta culturală a lumii. Festivalul de filme documentare Astra Film a devenit un brand al Sibiului, la fel ca FITS.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Este Film Festival. Pentru cei care au filmul în sânge.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Ar fi două: terasa panoramică a Bibliotecii Județene Astra și Turnul Sfatului.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Visez la casele cu ochi – un simbol al Sibiului.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI La Cuptor, Syndicat Gourmet, Arhiva de Cafea și Ceai. Nu am frecventat încă, dar sunt pe lista mea: Rawdia, She’s Green, Capsicum.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU Mă simt turistă în orașul meu natal de fiecare dată când fac pe ghidul turistic pentru prietenii mei din străinătate. De fiecare dată descopăr o altă versiune a Sibiului – dovadă că un oraș e, mai presus de toate, o forma mentis, o proiecție mentală a propriului eu.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGURĂ PE STRADĂ Zâmbesc singură de multe ori, pentru că sunt mama unui băiat mucalit și înțelept, Matei (trei ani și cinci luni).

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Spectacolele de teatru jucate cu casa închisă. “Faust”. Subsolul librăriei Costantin Noica. Parcul sub Arini. Munții. Rezistența și solidaritatea celor care protestează în fața sediului PSD – “Vă vedem din Sibiu”.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Un proiect luminos, care să grupeze în jurul său energiile tuturor sibienilor.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.