În urmă cu doar câteva luni, telegraph.co.uk a publicat un material din care rezultă faptul că oamenii au ajuns să petreacă în medie 24 de ore pe săptămâna în fața unui telefon inteligent (eventual tabletă), perioadă de două ori mai mare decât în urmă cu 10 ani.
Fie că stăm pe rețele de socializare precum Facebook sau Instagram, fie că citim poșta electronică, jucăm bingo sau alte jocuri de cazino online pe https://www.vladcazino.ro, facem cumpărături pe net, comunicăm audio sau video, urmărim seriale sau căutăm diverse informații, ne este din ce în ce mai greu să concepem o zi din viață fără acces la internet, iar acest lucru dăunează grav formelor de socializare clasice.
Conform datelor puse la dispoziție de cercetătorii britanici de la Ofcom, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani petrec aproximativ 34.3 ore pe internet în fiecare săptămâna, iar femeile au preluat conducerea în această activitate. În cadrul categoriei de vârstă 18-34 de ani, femeile petrec săptămânal cu aproximativ 30 de minute mai mult timp online decât bărbații.
Această creștere a timpului petrecut pe internet se datorează în special evoluției fantastice a telefoanelor inteligente, care sunt în prezent folosite de 78% din populație comparativ cu un procent de doar 17%, existent în 2008, an în care Steve Jobs a lansat primul model de iPhone.
Un alte detaliu interesant scos la iveală de studiul pieței din Anglia este faptul că britanicii ,,pun mana’’ pe telefoane o data la fiecare 12 minute.
Făcând o comparație între anii 2018 și 2007, au rezultat niște date cât se poate de interesante. Dacă în 2007 un procent de 52% din populație preferă televiziunea în detrimentul gadegeturilor de tot felul (telefoane, tablete, console de joc etc), în prezent doar 48% aleg televizorul, 28% aleg telefonul mobil inteligent și 24% preferă alte device-uri.
Tot în ultimii 10 ani, numărul posesorilor de telefoane inteligente a crescut dramatic, de la 17% la 78%, în timp ce procentul celor care utilizează un laptop a crescut de la 44% la 63%. Doar 5% din oameni aveau în 2012 un televizor smart, însă în prezent procentul a sărit la 42%. Pe de altă parte, numărul calculatoarelor de birou a scăzut de la 69% în 2012 la 28% în 2018.
Îngrijorător este faptul că, în urma unui chestionar utilizat în cadrul aceluiași studiu, se pare că o treime din oameni se simt foarte stresați fără smartphone, 29 la sută se simt chiar ,,pierduți’’ fără el, în timp ce doar 10 la sută spun că se simt eliberați renunțând la telefon, fie și doar pentru o zi.