Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/11/2018
Arhiva Zile si Nopti

Champions League: avancronica meciurilor de miercuri, 28 noiembrie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Champions League: avancronica meciurilor de miercuri, 28 noiembrie Share Champions League: avancronica meciurilor de miercuri, 28 noiembrie


Spectacolul fotbalistic la cel mai înalt nivel continuă miercuri seara, cu cele 8 partide din grupele A, B, C și D. Potrivit uefa.com, primele două partide vor începe la ora 19:55, în timp ce următoarele șase se dispută la ora 22:00. 

Grupa A

19:55            Atletico Madrid- AȘ Monaco

22:00            Borussia Dortmund- FC Club Brugge 

În Grupa A lucrurile sunt destul de limpezi. Favoritele grupei, Borussia Dortmund și Atletico Madrid, au acumulat câte 9 puncte și ocupă înainte de ultimele runde primele două poziții, cu șanse extrem de mari de calificare în primăvara competiției. Fiecare dintre cele două super-echipe au pierdut puncte doar pe terenul celeilalte.

În această penultima etapă, madrilenii joacă pe Wanda Metropolitano cu Monaco, echipă pe care au învins-o în Franța cu scorul de 2-1.

În celălalt meci al grupei, Borussia Dortmund are și ea o misiune destul de ușoară, primind vizită lui FC Brugge. În tur, liderul din Bundesliga a câștigat cu 1-0.

 

Grupa B

22:00            PSV- FC Barcelona

22:00            Tottenham – Inter Milano 

Cu toate că în La Liga a câștigat doar 7 din cele 13 meciuri disputate în acest sezon, având evoluții destul de oscilante, nu la fel au stat lucrurile în Champions League, competiție în care Barcelona este singura echipă ce și-a asigurat biletul pentru 16-imi înainte de ultimele două runde. După ce au câștigat cele 3 meciuri tur, Messi and co. au reușit un egal în returul de pe terenul principalei rivale din grupă, Inter Milano, acumulând astfel o zestre suficienta (10 puncte) pentru a scăpa de grijile calificării. Miercuri, catalanii merg pe terenul lui PSV pentru a-și asigura locul 1 în Grupă. În Spania, PSV a pierdut cu 4-0.

Meciul grupei are loc însă în Anglia, acolo unde Tottenham are nevoie de o victorie în fața lui Inter Milano, pentru a-i egala la puncte pe italieni. Dacă Tottenham reușește să-și fructifice avantajul propriului teren, lupta pentru locul 2 se va duce în ultima etapă. În caz contrar, englezii își ia adio de la locul 2, deoarece doar victoria îi ține în cursă.

 

Grupa C

22:00            Napoli – Steaua Roșie Belgrad

22:00            PSG – Liverpool

Ca și când nu era de-ajuns prezența a 3 super echipe în aceeași grupă, Steaua Roșie Belgrad, aflată la prima ediție de Champions League din istorie, a reușit să complice foarte tare lucrurile în Grupa C, învingând Liverpool în etapa trecută cu 2-0. Astfel, Liverpool și Napoli au rămas cu câte 6 puncte, PSG are cu unul mai puține iar belgrădenii sunt încă în ,,viață’’ cu 4 puncte.

În mod normal Napoli ar trebui să învingă Steaua Roșie în meciul de miercuri, însă în tur a fost 0-0, iar oaspeții încep să se descurce din ce în ce mai bine în postura de echipă ce nu are nimic de pierdut.

Meciul zilei și implicit al penultimei runde are loc la Paris, acolo unde PSG are șansa să urce pe unul din primele două locuri, însă pentru a face acest lucru trebuie să se impună în fața lui Liverpool. În Anglia, ,,cormoranii’’ au câștigat cu 3-2, așa că nu e de mirare faptul că responsabilii rubricilor de ponturi pariuri din Liga Campionilor plasează clar acest meci in categoria ,,peste 2,5 goluri’’.

 

Grupa D

19:55            Lokomotiv Moscova – Galatasaray

22:00            FC Porto – Schalke

În Grupa D, FC Porto și-a respectat statutul de favorită, fiind pe prima poziție, cu 10 puncte, înainte de partida cu Schalke, locul 2 în grupă, cu 8 puncte. Portughezilor le este suficient chiar și un singur punct pentru a-și asigura calificarea. În cazul în care Schalke pierde în Portugalia, rămâne cu 8 puncte, iar Galatasaray ar putea să se apropie la un singur punct de locul 2, dacă învinge în Rusia, pe terenul lui Lokomotiv Moscova, formație ce nu a reușit să obțină nici un punct în primele 4 etape. În Turcia, Galatasaray a câștigat cu 3-0. În ultima etapă însă, Schalke are meci acasă cu Lokomotiv Moscova iar Galata joacă pe propriul teren cu FC Porto, astfel că șansele turcilor la locul 2 sunt mai mult teoretice.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.