Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Unde ieșim din casă de Halloween? Evenimente înfiorător de faine!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Unde ieșim din casă de Halloween? Evenimente înfiorător de faine! Share Unde ieșim din casă de Halloween? Evenimente înfiorător de faine!


Cine a zis că Halloweenul e sărbătoarea care trebuie să te sperie atât de tare încât să te închizi în casă? Nu totul e despre costume înfricoșătoare, machiaje înspăimântătoare sau accesorii macabre. Dacă în urmă cu câteva sute de ani, oamenii apelau la diverse ritualuri pentru a se proteja de spiritele morților care se spune că vizitează în această zi lumea celor vii, în prezent ritualurile s-au transformat în metode de divertisment. Și asta se simte din plin la Sibiu, unde în acest an Halloweenul e despre distracție, despre imaginație, despre râs (cu un nod în gât), la teatru, la stand up sau în puburi. Să înceapă magia!

 

Fie că ești pro sau contra acestei sărbători extrem de populare adoptată și de români, de Halloween nu sta supărat sau înfricat în casă. Indiferent în ce personaj vrei să te deghizezi de Halloween, nicio costumație nu e completă fără o pălărie pe măsură. Copiii cu vârste între 6 și 10 ani sunt invitați să confecționeze pălării de clovni, pălării de magicieni sau vrăjitoare, pălării colorate, accesorizate după imaginația fiecăruia, în cadrul atelierului de creație ”Pălării de Halloween”, ce va avea loc pe data de 31 octombrie, de la ora 18:00, la Teatrul Gong, sub coordonarea Claudiei Benchea. Participarea la atelier se face pe baza unui bilet în valoare de 14 lei, cu toate materialele incluse. La finalul atelierului, copiii vor putea lua acasă pălăriile realizate. Tot pentru cei mici, Shopping City Sibiu organizează atelierul de creație ”Re-Kreatika de Halloween”, sâmbătă, 3 noiembrie, între orele 11:00 și 14:00. Accesul e gratuit.

Dacă cei mici se pregătesc de Halloween la Shopping City Sibiu sau la Teatrul Gong, cei mari sunt așteptați să petreacă sărbătoarea la Teatrul Național ”Radu Stanca”, vizionând spectacolul ”Moroi” în regia lui Alexandru Dabija. Spectacolul va avea două reprezentații, una programată pentru ziua de marți, 30 octombrie, ora 19:00, iar cealaltă pentru ziua de joi, 1 noiembrie, ora 19:00. Spectacolul, de un umor devastator, are la bază texte și cântece despre fantome urbane scrise de Ada Milea și Cătălin Ștefănescu. Prețul unui bilet e de 25 lei / întreg și 20 lei / redus. 

Frica de Halloween se poate trata cu o cură de râs intensiv la spectacolul de stand up comedy ”Rog seriozitate!”, susținut de Costel, miercuri, 31 octombrie, ora 19:00, la Sala Thalia. Observații și glume despre români, vacanță, xerox, cupluri, căsătorie, copii și multe, multe altele. Cu siguranță vei râde și te vei simți bine și vei uita complet de teama de strigoi, vârcolaci și fantome. Prețul biletelor variază între 50 și 60 de lei, în funcție de poziția loculului în sală.

Ca în fiecare an, în localurile sibiene vor fi organizate petreceri tematice presărate cu muzică live, distracție și voie bună. Dacă de Halloween mătura ți se pare cel mai potrivit mijloc de transport până în mijlocul distracției, la The Wolf vei găsi o ”parcare” special amenajată pentru ”vehiculul” tău și vei fi recompensat cu o băutură de bun venit. Petrecerea are loc vineri, 26 octombrie, începând cu ora 22:00. Maria Cojocaru & The Swingers te așteaptă la o petrecere de Halloween cu muzică live pe gustul tău în Imperium Live, miercuri, 31 octombrie, începând cu ora 22:00. Dacă la capitolul creativitate nu te întrece nimeni, ai toate șansele să fii premiat: dacă vei purta cel mai original costum vei primi o sticlă de băutură la alegere. Prețul unui bilet e de 15 lei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută