Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Top 3 cărți recomandate de Adela Dinu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 3 cărți recomandate de Adela Dinu Share Top 3 cărți recomandate de Adela Dinu


OCTAVIO PAZ

“DUBLA FLACĂRĂ”

HUMANITAS, 2017

Dragostea și erotismul sunt, la Octavio Paz, cele două flăcări care formează focul vitalității, esența umanității civilizate. Dacă sexualitatea este natură, erotismul e cultură, e săgeată trasă către transcendent. Eseurile explorează avatarurile culturale ale iubirii și ale literaturii. Ele pornesc de la “Metamorfozele” lui Apuleius, trec prin preistoria dragostei cu “Banchetul lui Platon”, pentru a ajunge, într-un final, să sondeze imaginarul complex al romanelor moderne.

 

CRISTIAN FULAȘ

“FÂȘII DE RUȘINE”

POLIROM, 2018

“Felii de rușine” este romanul unei regenerări&cronica autentică a dependentului înrăit/pocăit. Scrierea cu care debutează Cristian Fulaș este una terapeutică și detabuizantă. Scriitorul își propune să atingă teritorii vag explorate și sistematic marginalizate în literatura noastră. El se declară umil creator de text, dar textul său devine poveste cu tâlc și noimă, un adevărat bildungsroman al celui care se pierde și se regăsește în/prin literatură.

 

MARIUS CHIVU

“VÂNTUREASA DE PLASTIC”

HUMANITAS, 2018

Volumul “Vântureasa de plastic” marchează debutul lui Marius Chivu în poezie, un debut așezat sub semnul autenticității și al simplității revelatoare. Funcția poeziei este, aici, una soteriologică. Poezia este mântuire și infuzie de sens într-o lume care frizează absurdul. În centru: suferința mamei paralizate care se răsfrânge în suferința fiului, martor al degradării, al fricii, al pierderii de sine. Legătura ombilicală se reface, așadar, în atmosfera densă a unei morți anunțate.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută