Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Mâncatul pe tastatură e noul trend… Greșit! Sfaturi de nutriție!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mâncatul pe tastatură e noul trend… Greșit! Sfaturi de nutriție! Share Mâncatul pe tastatură e noul trend… Greșit! Sfaturi de nutriție!


Din cele 7 zile ale săptămânii, în 5 servești prânzul la birou. E bine cunoscut faptul că prânzul e masa principală a zilei și că trebuie să fie consistent și să acopere o mare parte din necesarul de calorii, proteine și lipide al zilei.

Un studiu recent arată că românii au dezvoltat obiceiuri nocive în ceea ce privește masa principală: mănâncă prânzul pe birou, consumă de obicei același fel de mâncare, mănâncă în grabă sau chiar în timp ce lucrează. În timp, perpetuarea lor poate fi un adevărat șoc pentru sănătatea organismului.

Dacă vrei să transformi masa de prânz dintr-o poveste tristă și plictisitoare într-o bucurie, e important să iei în calcul următoarele sfaturi.

(#1) O masă sănătoasă trebuie să conțină cel puțin 40% verdețuri.

(#2) Servește la masa de prânz o supă ușoară. Conține o cantitate mare de nutrienți și îți conferă mereu o stare de bine, mai ales în lunile reci care se apropie.

(#3) Variază mereu masa de prânz, renunță să consumi aceleași alimente doar din obișnuință sau comoditate.

(#4) Dacă rămâi fără energie în preajma prânzului, amintește-ți că proteinele îți încarcă bateriile.

(#5) Chiar dacă ești la birou, ia prânzul departe de ecrane sau alte gadgeturi.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută