Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Șerban Rotaru și Daniela Apatiei, organizatori ai Transylvanian Grand Prix

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Șerban Rotaru și Daniela Apatiei, organizatori ai Transylvanian Grand Prix Share Interviu cu Șerban Rotaru și Daniela Apatiei, organizatori ai Transylvanian Grand Prix


Ediția din acest an a Concursului Internațional de Dans Sportiv TRANSYLVANIAN GRAND PRIX se va desfășura în perioada 3-5 noiembrie și se anunță a fi cea mai spectaculoasă de până acum. Despre eveniment am stat de vorbă cu domnul Șerban Rotaru, unul dintre organizatori.

 

Anul acesta, dansul sportiv din România înregistrează o nouă premieră, pentru prima dată vor fi organizate două campionate mondiale în cadrul aceluiași eveniment. Ce însemnătate are acest fapt pentru această disciplină?

Ne bucurăm că Federația Mondială ne-a acordat încrederea de a organiza două campionate mondiale în același eveniment, asta înseamnă că treaba pe care am făcut-o în ultimi ani la Sibiu nu a trecut ne observată. Pentru dansul sportiv românesc înseamnă mult organizarea acestor Campionate Mondiale la noi în țară, în primul rând pentru sportivii noștri care își vor reprezenta țara la ei acasă, cu suportul propriilor fani, cât și pentru sportivii de un nivel mai mic care vor vedea cu ochii lor ce înseamnă un campionat mondial, motivându-se să ajungă acolo. În al doilea rând ne bucurăm că oamenii vor putea să asiste la o competiție de dans de cea mai înaltă calitate, unde vor putea observa ce implică sportul nostru și la ce nivel se poate ajunge în speranța că vor îndruma cât mai mulți copii spre acest sport adus la rang de artă.

 

Organizarea unui asemenea eveniment nu are cum să fie foarte simplă. Ce înseamnă în cifre Transylvanian Grand Prix?

În cifre Transylvanian Grand Prix 2018 înseamnă 33 de țări participante, peste 70 de arbitri și oficiali și peste o mie de sportivi așteptați la Sibiu în cele doua zile de competiție. La care se adaugă mii de mailuri și telefoane, plus multe ore de muncă pentru a oferi tuturor o experiență cât mai plăcuta la Sibiu și în România.

 

Cum se prezintă line-up-ul de anul acesta? Ce nume mari vor veni la Sibiu pentru competiție?

La campionatele mondiale vor fi prezenți campionii și vicecampionii fiecărei țări participante nominalizați de către federațiile proprii – asta înseamnă că vom avea elita dansului sportiv mondial la categoriile de juniori II – Standard și Seniori I – 10 dansuri. Momentan avem înscrieri din 33 de țări din toate colțurile lumii, incluzând Japonia, China, Hong Kong, SUA, Uzbekistan și mulți alții.

 

Interviu realizat de Ștefan Dobre

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută