Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Veronica Arizancu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Veronica Arizancu Share Chestionar de #Sibiu – Veronica Arizancu


Veronica e actriță la Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu, care e și orașul ei natal. Face parte din echipa teatrului de mai bine de 6 ani. În anul 2012 a participat la Istropolotana Project în Bratislava, Slovacia, cu spectacolul “Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia”, regia Anca Bradu, unde a primit premiul pentru cea mai bună actriță. Pe lângă teatru, în toți acești ani, muzica a fost de asemenea o parte importantă din viața ei.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru că e primitor, cochet, luminos, pentru că are viață culturală, liniște și împrejurimi minunate.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Sunt trei locuri care nu merită să fie văzute doar cu ochii, ci și simțite, ca atmosferă: Muzeul Satului, Turnul Sfatului, Piața Schiller.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI Va trebui să renunț la originalitate și să citez: “Nod, prietenii știu de ce”.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Pe lângă festivalul de teatru, în timpul căruia tot orașul devine o sărbatoare, cred că Sibiu Jazz Festival, este un eveniment impresionant, cu o tradiție de zeci de ani.

 

UN EVENIMENT INTERESANT, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Fenomenul ăsta festivalier e la el acasă în Sibiu. Sunt multe acțiuni demne de luat în seamă. Nu îmi fac griji pentru promovare, cred că timpul creează rădăcini puternice celor care au ceva de spus an de an.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Am să revin la Turnul Sfatului. Pentru mine e un loc plin de amintiri din vremea liceului, de poezie, de istorie. De fiecare dată când am urcat acolo, orașul se vedea altfel… în funcție de anotimp, de momentul zilei, de starea sufletească.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Nu prea am vise cu monumente istorice, dar de multe ori mă plimb pe străduțe și descopăr câte o casă pe care nu o mai văzusem până atunci. Așa începe visul: cum ar fi să locuiesc în ea, ce flori aș pune în grădină, cum se vede dimineața prin ferestrele ei și tot felul de lucruri mărunte care se spulberă din mintea mea când semaforul se face verde și urmează să trec strada.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Karaoke în Oldies, mâncare bună la She’s green, înghețată de la Gianfranco, freshuri și cappuccino la Refresh.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU Momentele de maximă “splendoare turistică” sunt cele în care mi se întâmplă să fiu întrebată de direcții de către adevărații turiști și realizez că am o problemă serioasă cu numele străzilor.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGURĂ PE STRADĂ Îmi place să ascult muzică dacă merg pe jos, așa că mereu sunt cu căștile în urechi și cu capul în nori. Ce mă face să zâmbesc e momentul în care orașul e agitat, cu mașini, claxoane, oameni care se grăbesc, apoi, când muzica pornește în căști, brusc lumea se transformă, devine un loc mai bun, iar “timpul are răbdare cu oamenii”.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Acoperișurile văzute de pe terasa Cafe Wien, stelele pavate în Parcul Cetății, sălciile de pe malul Cibinului.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Viața de noapte cu muzică bună, locuri de parcare suficiente și sauna de la Neptun.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută