Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

”B52” de Anda Suciu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”B52” de Anda Suciu Share ”B52” de Anda Suciu


Iubim cafeaua la prima oră a dimineții, dar de ce să nu o savurăm și în deserturi sau băuturi pe bază de alcool?

Cafeaua este extrem de versatilă – nu este doar o băutură care de multe ori te aduce pe linia de plutire după o noapte albă, ci e și perfectă pentru deserturi. Gustul său aparte, intens, oferă ceva în plus preparatelor și completează gustul lichiorurilor. Cafeaua merge de minune cu înghețata, fructele și produsele de patiserie și completează subtil multe alte deserturi rafinate, cu personalitate.

Dacă pentru deserturi cafeaua este twist-ul ce face diferența, în preparatele pe bază de alcool este definitorie.

Shot-ul B52 este o băutură stratificată într-un pahar de 30ml, dulce, care este foarte aspectuosă atunci când este preparată correct, datorită densității diferite a incredientelor, fiind compusă dintr-un lichior de cafea (Kahlua), o cremă irlandeză (Baileys Irish Cream) și un Triple Sec.

B-52 se poate servi în mai multe feluri, dar cel mai popular fel de a consuma un B-52 este în flăcări. Deși se poate bea simplu, imediat după construire, există și varianta “flaming B-52” adică B-52 în flăcări, care este cea mai cunoscută metoda de a-l servi. Ultimul strat al shot-ului este cel de Triple Sec (cu cât se folosește o spirtoasă mai de calitate cu atât și rezultatele vor fi mai spectaculoase) care după ce este încălzit puțin se va aprinde, arzând cu o flacără albastră.

Numele se referă la trupa “The B 52-s”, al cărei nume provine de la bombardierul cu bătaie lungă US B-52 Stratofortress, acesta fiind folosit în războiul din Vietnam pentru lansarea bombelor incendiare.

Cafeaua este cea mai consumată băutură din toată lumea, după ceai și, bineînțeles, apă. Cu atâția fani, era normal să devină unul dintre ingredientele preferate și în crearea cocktailurilor. Fie că este vorba despre shoturi sau long drinks, servită fierbinte sau rece, cu gheață, cafeaua și-a găsit un loc binemeritat în arta mixologiei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută