Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Acvariu” de Gyöngyi Takács

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Acvariu” de Gyöngyi Takács Share ”Acvariu” de Gyöngyi Takács


Am rămas fără mașină și am fost silită câteva zile să pierd vremea în plimbările dintre grădiniță și birou prin orașul de jos. Ziua a început pe întuneric, în așteptarea autobuzului care aduna oameni și copii somnoroși. Primele raze de soare purpurii înălțate de deasupra munților se oglindea în geamurile de sticlă a clădirilor creând acea lumină dulce. Aveam acea senzație de „vanilla sky”.

La coborâre aerul proaspăt al dimineții mă pișca de față și mă silea la înviorare. Frunzele colorate se încadrau perfect în decorul caselor înșirate de-a lungul ulițelor pietruite. Umbrele jucăușe își desenau formele peste tot ca într-o competiție artistică. M-a invadat mirosul zecilor de soiuri de struguri, a merelor și gutuilor răsturnate din cutie, a gogoșarilor care aproape pocneau de copți ce erau, a frunzelor de țelină, a hreanului pișcăcios și a cimbrului, pe care mintea l-a imaginat imediat în vârful oalei de sarmale aburinde… iar în tot acest scenariu, zumzetul oamenilor care se trezeau odată cu orașul.

Portiera trântită, luminile aprinse, motorul pornit. Îmi ocup locul în șirul nesfârșit de mărgele-mașini pufăind toxic. Închid repede geamul și reglez temperatura. Creierul îmi este ocupat cu sincronizarea vitezelor la turația mașinii și cu doza de știri și comentarii ce curg din difuzoare. Mă enervez că merg încet, că sensul giratoriu e aiurea, că pentru unii semnalizarea e opțională… și frânez în fața trecerii de pietoni pentru a lăsa un om visători să treacă alene spre piață…

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută