Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Top 5 evenimente în Timișoara 19 – 25 octombrie 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 5 evenimente în Timișoara 19 – 25 octombrie 2018 Share Top 5 evenimente în Timișoara 19 – 25 octombrie 2018


 

 

1. „Vest Fest” dă trendul în cultura urbană
VEST FEST (ajuns la a treia ediție) este festivalul anual de muzică și cultură urbană care are loc în Timișoara. Evenimentul de anul acesta va avea loc în zilele de 18, 19 și 20 octombrie, în cort încălzit, amplasat în parcarea Shopping City Timișoara. Prima zi a festivalului îi propune pe: Dope D.O.D., Șuie Paparude, Macanache (lansare album), Specii (lansare album) și DJ KuKy. A doua zi vine cu Paraziții, Nimeni Altu’, Coma, Cómo Asesinar A Felipes, Exile, Mimi, DJ Flama și Nadayana. Ziua a treia lovește cu, B.U.G. Mafia, Akua Naru, Doc (lansare album), Axel Thesleff, El Nino și Bad and Boujee. Abonamentele pentru toate cele 3 zile de festival sunt puse în vânzare la prețul de 180 lei.

2. Vânătorii de angajați/joburi
”Angajatori de Top”, cel mai mare târg de carieră din România, revine la Timişoara în zilele de 19 şi 20 octombrie (între orele 10.00-18.00) la Centrul Regional de Afaceri. Vor fi prezente peste 70 de firme multinaționale și locale, care activează în domenii de activitate precum: Inginerie, IT, Telecom, Audit şi Consultanţă, Retail şi Financiar-Bancar. Târgul se adresează tuturor celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, studenți, proaspăt absolvenți sau profesioniști. Pe lângă oferta de locuri de muncă, participanții au parte de SkillShop-uri şi conferinte care îi vor ajuta în dezvoltarea profesională şi personală, consiliere gratuită din partea specialiștilor HR şi testări ale nivelului de limbă străină.

3. Filme de Cannes Cannes la Timișoara
A treia ediție a festivalului „Les Films de Cannes à Timișoara” are loc între 19 și 21 octombrie 2018, la Aula Magna a Universității de Vest. Oaspetele de onoare al acestei ediţii este regizorul mexican Carlos Reygadas, care va fi prezent în deschiderea festivalului vineri, de la ora 18:30, când va fi proiectat cel mai recent film al său, „Our Time/Nuestro Tiempo”. După proiecție, Carlos Reygadas va discuta cu publicul despre filmul său și despre cinema. Criticul Irina Margareta Nistor va modera discuția și va prezenta filmele din program. Programul complet al festivalului poate fi găsit pe: www.filmedefestival.ro. Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile.

4. Pași de dans
„Timișoara International Dance Festival” se va desfășura pe 20 și 21 octombrie la Sala Olimpia, începând cu orele 08.00. „Timișoara International Dance Festival” este unul dintre cele mai mari festivaluri de dans din România prin numărul de dansuri abordate, atractivitatea, multitudinea și diversitatea activităților organizate în cadrul acestuia, prin numărul mare și multiculturalismul beneficiarilor așteptați în cadrul acestuia și prin dimensiunea sa globală. Prețul unui abonament pentru cele două zile este de 70 lei, iar prețul unui bilet pe zi este de 45 lei.

5. Desant scriitoricesc la „Festivalul Internațional de Literatură”
Eveniment deja cu tradiție (ajuns la a VII-a ediție), lansat în avanpremiera competiției pentru titulatura de Capitală Culturală Europeană, „Festivalul Internațional de Literatură” reunește 17 scriitori, din peste 10 țări și 3 continente. Anul acesta festivalul propune iubitorilor de literatură din Banat tema „Țară. Țară de adopție”, „un pretext pentru a încerca să înțelegem ce mai înseamnă, astăzi, conceptul de țară, într-o Europă care și-a deschis granițele și un cadru în care mixul identitar naște, deopotrivă, pasiuni, antagonisme, războaie sau literatură”, spun organizatorii. Vor fi cinci seri de lecturi publice și dezbateri. Primele patru seri (23, 24, 25 și 26 octombrie) vor avea loc în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, cu începere de la ora 18.00, iar cea de a cincea seară, la Galeria Calpe, cu începere de la ora 17.00. Detalii pe Facebook: FILTMoficial.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută