Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Nou în oraș: 100 ani. 100 obiecte. Design Românesc

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nou în oraș: 100 ani. 100 obiecte. Design Românesc Share Nou în oraș: 100 ani. 100 obiecte. Design Românesc


 

 

Asociația Nod makerspace propune un proiect inedit, în premieră în România: „100 de obiecte de design românesc din 100 de ani”. Sub forma unui e-muzeu dar și a unei expoziții ce va fi deschisă între 24 octombrie și 4 noiembrie la Nod makerspace & MATER (prima „bibliotecă” de materiale din Europa de Sud-Est), prin acest proiect se dorește arhivarea istoriei designului românesc de produs de la 1918, până în zilele noastre.

Nou în oraș: 100 ani. 100 obiecte. Design Românesc

După un proces îndelungat de documentare și cercetare, concluzia care a rezultat a fost că „există design românesc – autentic, unic sau de serie, în context social și politic intens și uneori bizar”. Identitatea noastră, în ceea ce proveste creația de obiect, este strâns legată de frigiderele Fram, mașinile de spălat Albalux, covoarele Cisnădie, televizoare Diamant și păpușile Arădeanca. Fiecare obiect din colecție vorbește despre evoluție – de la perioada agrară, prin interbelic și industrializare, până azi. Programul de vizitare a expoziției „100 ani. 100 obiecte. Design Românesc” este de luni până duminică, între orele 10:00 și 19:00, iar intrarea este liberă.

Nod makerspace & MATER: Splaiul Unirii nr. 160, în complexul Industria Bumbacului

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută