Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu orădeanul Bogdan Vandici – câștigătorul marelui premiu „Chefi la cuțite” sezonul 5

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu orădeanul Bogdan Vandici – câștigătorul marelui premiu „Chefi la cuțite” sezonul 5 Share Interviu cu orădeanul Bogdan Vandici – câștigătorul marelui premiu „Chefi la cuțite” sezonul 5


Orădeanul Bogdan Vandici are 21 de ani, s-a apucat de bucătărie cu trei ani în urmă, iar în luna iunie a acestui an a devenit cel mai tânăr câștigător al concursului „Chefi la cuțite”.

Povestește-ne cum te-ai îndragostit de bucătărie.
Bucătăria în viziunea mea apare ca o domnișoară frumoasă, delicată, capricioasă, complexă, plină de aventură și fantezie. Câțiva ani au trecut de la prima noastră întâlnire, dar sunt în continuare curios și totodată fascinat de atmosfera omogenă dintre artă și știință. M-am îndrăgostit de bucătărie prin oamenii pasionați, tehnicile dobândite, rush-ul de adrenalină din timpul service-ului, service-ul propriu-zis, lista interminabilă de mise-en-place și aș putea continua la infinit. #onelove

Când și unde a început adevărata aventură de Chef a lui Bogdan Vandici?
Privind obiectiv această poveste e destul de intensă. Momentul în care m-am fixat pe a deveni chef s-a petrecut la Paris, ora 20:45, mijlocul service-ului de cină. Aveam un nou desert în meniu pe care nimeni nu-l făcuse înafara de chef. Se numea Pavlova, iar această prăjiturică m-a adus față în față cu chef care s-a holbat în ochii mei și m-a întrebat:
“Poți să faci desertul?”
“Oui,chef !”
Toate farfuriile au ieșit blană. Atunci am știut că voi deveni dependent de bucătărie.

Povestește-ne despre experiența de la „Chefi la cuțite” și ce înseamnă pentru tine să fii câștigătorul unui asemenea show culinar.
„Chefi la cuțite” a fost o mega experiență, un show culinar plin de ups and downs; am investit foarte multe sentimente, am cunoscut o mulțime de oameni frumoși care se bazează pe calitate, am legat prietenii și am format #StrumfiiJedi. Câștigarea titlului „Chefi la Cuțite” sezonul 5 este un vis devenit realitate. Aceasta a fost o experiență transformaţională cu siguranță și vă recomand să gustați din ea.

Consideri că românii în general, şi orădenii în special, au cultură culinară?
Consider că aș putea avea o părere, nu m-aș încumeta să generalizez. Mă bucură faptul că din ce în ce mai mulți oameni sunt dispuși să guste o nouă Aventură și să experimenteze creațiile chefilor care inspiră talent și expiră hard-work. Jos pălăria! Părerea mea este că nivelul culinar al României este în dezvoltare continuă.

Ne poți povesti o amintire amuzantă din experiențele tale ca bucătar?
Îmi amintesc cu drag de multe momente amuzante, una memorabiliă fiind ultima seară în bucătăria lui chef Mihali. Bucătăria s-a golit, iar eu am rămas să încep curățenia și deodată au intrat toți cu un sac de făină și o găleată de apă cu cerneală. Direct m-am făcut statuie. O seară memorabiliă cum s-ar zice.

Care este mâncarea ta preferată?
Mâncarea mea preferată este aceea pe care o poftesc câteva ore și apoi o savurez cu fiecare îmbucătura. Nu, glumesc. Mâncarea mea preferată rămâne cea făcută de bunica.

Ce îți place cel mai mult la Oradea?
Oradea s-a schimbat din punctul meu de vedere și asta îmi place cel mai mult. Am crescut aici și am văzut orașul trecând prin perioade și perioade, dar în prezent e cel mai fumos oraș din România.

Atunci când nu ești în bucătărie, cum te relaxezi? Vreo guilty pleasure?
Când nu sunt în bucătărie, timpul zboară repede, mai ales că trăim în secolul vitezei. Îmi place să mă relaxez prin meditație, plimbări prin oraș, o conversație sănătoasă și încă puține câteva.

Poți să ne spui ce planuri de viitor ai și dacă acestea includ și Oradea?
Viitorul e un mister în realitate, aș putea să vă dezvălui doar că sunt un aventurier și investesc multă energie pentru studiul artei culinare globală.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută