Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

City Events: Les Films de Cannes à Bucarest – ediția a IX-a

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Events: Les Films  de Cannes  à Bucarest  – ediția a IX-a Share City Events: Les Films  de Cannes  à Bucarest  – ediția a IX-a


 

 

Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul care aduce în România, din 2010, cele mai importante filme ale anului în prezența unor autori reputați, va avea loc anul acesta între 19 și 28 octombrie în București și în alte șapte orașe din țară. Vor fi peste 100 de proiecții ale celor mai apreciate filme de la Cannes, premiere și avanpremiere.

Nu mai puțin de 17 titluri din Selecția Oficială de la Cannes fac parte din programul Les Films de Cannes à Bucarest 2018: Le Livre d‘image (de Jean-Luc Godard), Burning (de Lee Chang-dong), BlacKkKlansman (de Spike Lee), Cold War (de Pawel Pawlikowski), Dogman (de Matteo Garrone), Ayka (de Serghei Dvortsevoy), 3 Faces (de Jafar Panahi), Capharnaüm (de Nadine Labaki), Girl (de Lukas Dhont), Border (de Ali Abbasi), dar și cele mai recente filme ale unor regizori emblematici ca Nuri Bilge Ceylan, Jia Zhang-ke, Abdellatif Kechiche sau Gaspar Noé.

Ziua de Aur, devenită tradiție a festivalului, oferă spectatorilor bucureșteni ocazia unică de a urmări în aceeași zi, unul după celălalt, filmele care au câștigat marile premii în competițiile celor mai prestigioase festivaluri de film din lume: Berlin, Cannes și Veneția. Astfel, pe 28 octombrie, vor fi proiectate filmele: Touch Me Not, de Adina Pintilie, câștigătorul Ursului de Aur la Berlin, Shoplifters, de Hirokazu Kore-eda, câștigătorul Palme d’Or la Cannes și Roma, de Alfonso Cuarón, câștigătorul Leului de Aur la Veneția.
Invitatul de onoare al ediției a IX-a este regizorul mexican Carlos Reygadas, un regizor-fenomen care, cu doar cinci lungmetraje la activ, „poartă pe umerii săi, într-un veritabil one-man-show, noul val al cinematografiei mexicane” (Sight&Sound).

City Events: Les Films de Cannes à Bucarest – ediția a IX-a

În acest an, retrospectiva unui autor se centrează pe iranianul Asghar Farhadi, singurul regizor din lume care a câștigat de două ori premiul Oscar pentru film străin. Cel mai recent film al său, Everybody Knows, cu Javier Bardem și Penélope Cruz în rolurile principale, va deschide ediția din acest an a festivalului. De asemenea, unul dintre cele mai așteptate evenimente, organizat în parteneriat cu Festivalul Național de Teatru, este omagiul adus lui Lucian Pintilie ce va avea loc sâmbătă, 20 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului, unde se vor proiecta toate lungmetrajele cineastului în prezența actorilor, apropiaților și colaboratorilor săi. Les Films de Cannes à Bucarest va cuprinde și alte evenimente conexe, cum ar fi masterclass-uri, întâlniri cu invitați speciali, dezbateri și petreceri.

Programul complet este disponibil pe filmedefestival.ro, iar biletele și abonamentele se pot achiziționa de pe eventbook.ro. Festivalul va avea loc la Cinema PRO, Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, CINETIc și Grand Cinema & More.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută