Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Sărbătorile Iaşului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sărbătorile Iaşului Share Sărbătorile Iaşului


Începând cu ora 15.30 vor cânta, în ordine: Tangerine, Diana Bahrin, Alexia & Matei, RAO, Ioana Dumbrava şi Dya, apoi Keo & Roxana Cozma, Annes, Nicoleta Nuca, Compact, Buna seara, prieteni! (Cristi Minculescu, Valter si Boro, ex-Iris), Delia şi Holograf.

Con­form estimărilor organizatorilor aproximativ 120.000 de pelerini s-au închinat la moaştele amplasate în baldachinul ornat cu flori.

Punctul culminant al celor două zile a fost noaptea de sâmbătă spre duminică, când coada s-a îndreptat, pe alocuri, spre stâlpul 70, depăşind în unele momente 3,5 kilometri, fiind în permanenţă, până spre dimineaţă, între 11.000 şi 13.000 de oameni aşezaţi la rând pe străzile care leagă Mitropolia de Splai Bahlui.

În restul zilelor coada s-a păstrat în permanenţă la mai mult de stâlpul 50, doar în după amiaza zilei de duminică aceasta a scăzut sub 2 kilometri şi a coborât până la stâlpii 45-48, ceea ce înseamnă că la momentul respectiv erau mai mult de 9.000 de oameni la coadă care aşteptau să se închine.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută