Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

„Școala de pe urmă” de Marian Coman

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Școala de pe urmă” de Marian Coman Share „Școala de pe urmă” de Marian Coman


Am avut, de curând, ocazia să intru în vreo 20 de instituții de învățământ din oraș (gradinițe, școli, licee) și aproape de fiecare dată am trăit senzația că nu s-a schimbat mai nimic de mai bine de 20 de ani. Ba da, termopanele au înlocuit, în anumite locuri, ușile de la intrare.

Este absolut deprimant modul în care arată școala în unul dintre orașele care se pretinde european. Astăzi, în mileniul III, nu am reușit, decât în puține cazuri, să scăpăm de atmosfera pe care clădirile astea o conservă de pe vremea ridicării lor. Intrând în ele, poți inspira aerul stătut, rămas captiv acolo, în sălile de clasă sau pe holuri de prin interbelic sau din anii “de aur”ai comunismului.

Evident, școala este mai mai mult decât un spațiu în care se învată. Dar cred că felul în care ne-am îngrijit de acest loc arată cât este el de valorizat. Nu s-ar fi putut construi sedii noi, nu atât de multe, desigur, dar câte din ele au fost cu adevărat renovate, reorganizate, extinse?

O parte din vină o purtăm și noi, cei care solicităm autorităților spații verzi, parcări, evenimente cu ștaif, piste de biciclete (importante, fără discuție) și care ne amintim de școli și de educație de prea puține ori.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută