Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Raluca Ciornea | Stop Cadru – Georgiana Ciceo

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Raluca Ciornea | Stop Cadru – Georgiana Ciceo Share Raluca Ciornea | Stop Cadru – Georgiana Ciceo


Totul a inceput în 2016, când avea un 9 to 5 job (8 to much more, de fapt) și organiza, pe lângă job, festivalul ZAIN – design expressions, un alt proiect foarte drag pe care l-a pornit împreună cu câțiva prieteni. La ZAIN exista un proiect, Meșteșug (în) Contemporan, în cadrul căruia se dorea ca designerii și meșteșugarii să lucreze împreună la diverse produse/colecții de design. Era pe finalul proiectului când, rămași fără un designer, Georgiana a decis sa ia locul designerului lipsa. Decizia nu a venit din neant, deoarece își dorea demult să facă bijuterie, dar era mereu „prea ocupată” pentru asta (așa cum suntem de obicei prea ocupați pentru genul acesta de lucruri).

Raluca Ciornea | Stop Cadru - Georgiana Ciceo
Câteva schițe mai tarziu și cu un meșteșugar iscusit în joc- Laszlo Nádudvary -, Georgiana crea deja primele piese monom, bijuterii realizate complet din argint.
Avand un background în arhitectură, Georgiana ne explică și modul în care s-au împletit cele două pasiuni:
„E multă arhitectură în monom – gândesc și creez piesele la fel cum văd în minte elementele de arhitectură. Funcțiunea de data această e clară, forma o urmează, însă ce cred că aduce nota diferită e contrastul cu formele corpului și felul în care se așează pe trup. Monom a venit din dorința și neputința mea de a găsi bijuteriile pe care mi le doresc pe piața de la noi. Bijuteriile sunt, asa cum le numesc eu uneori, arhitecturi de purtat; piese simple, uneori statement, care contrastează organicul formelor corpului și le pune în valoare. “

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută