Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Nou în oraș: Goethe-Institut Bukarest într-un sediu nou

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nou în oraș: Goethe-Institut Bukarest într-un sediu nou Share Nou în oraș: Goethe-Institut Bukarest într-un sediu nou


 

 

Pe 5 octombrie a fost inaugurarea oficială a noului sediu Goethe-Institut Bukarest la adresa Calea Dorobanți 32, eveniment inclus în Noaptea Albă a Galeriilor și conceput ca un festival de două zile.

Nou în oraș: Goethe-Institut Bukarest într-un sediu nou

Noua „casă” cuprinde trei corpuri menite să ofere „nenumărate posibilități pentru schimbul (inter)cultural, dar și pentru învățământul interactiv”: o clădire monument istoric ce reprezintă Pavilionul Cultural și care găzduiește biblioteca și sala de evenimente, două niveluri ale unei clădiri moderne de birouri (biroul de cursuri și examene la parter, 6 săli de curs echipate ultra modern la etajul 1) și o a treia clădire, chiar fosta grădiniță germană, în care se află acum birourile departamentului de programe culturale și cele ale departamentului de limba germană. Una dintre noutățile cu care vine noul sediu este „Biblioteca obiectelor”, care pune la dispoziție o modalitate practică, economică și ecologică de a folosi în comun diferite lucruri. Goethe-Institut este instituția culturală a Republicii Federale Germania care promovează cunoașterea limbii germane peste hotare și cultivă cooperarea culturală internațională.

Calea Dorobanți nr. 32, tel.: 0213119762, info@bukarest.goethe.org

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută