Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Începe a 3-a ediție a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Începe a 3-a ediție a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca Share Începe a 3-a ediție a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca


Festivalul Les Films de Cannes à Cluj-Napoca revine pentru al treilea an consecutiv la Cluj-Napoca, cu filme premiate la cel mai important festival de film din lume, cel de la Cannes. A treia ediție a Festivalului va avea loc în perioada 25-28 octombrie, la Cinema City Iulius Mall (25 oct.) și Cinema Victoria (26-28 oct.). 
 
Festivalul începe cu cel mai nou film al Ioanei UricaruLemonade, o experiență inedită a visului american. Proiecția va avea loc joi, 25 octombrie, de la ora 19.30, la Cinema City Iulius Mall și va fi urmată de discuție cu regizoarea Ioana Uricaru, moderată de profesorul universitar și criticul de film, Doru Pop. 
 
Regizorul mexican Carlos Reygadas considerat cea mai radicală voce a cinematografiei mexicane contemporane,este invitatul special al Festivalului. El va fi la Cluj in 26 octombrie, de la ora 18:30, cu ocazia proiecției celui mai recent film al său, Our Time, o poveste personală în care Reygadas interpretează și rolul principal, alături de soția sa din viața reală, Natalia López. Cei doi vor raspunde intrebarilor publicului la Cinema Victoria, dupa proiectia filmului.
 
Carlos Reygadas a debutat cu primul său film de lungmetraj în secțiunea paralelă a festivalului, Quinzaine des Réalisateurs, în 2002. Japon a intrat imediat în vizorul criticilor, dar și al juriului, filmul primind o mențiune specială Caméra d’Or. In acest film se vede deja direcția pe care Reygadas, un cinefil pasionat și cultivat, o urmărește în cinema: personaje puternice, situații controversate, adesea la limita pornografiei, narate într-un ritm așezat mustind de pasiune și viață.
 
Din program fac parte si filmul premiat cu Palme d’Or, trofeul suprem la Cannes  Shoplifters, de japonezul Kore-eda – si premiul pentru interpretare masculină – Dogman, de Matteo Garrone,  dar și alte filme cu distincții importante. Spectatorii clujeni vor vedea anul acesta și câștigătorul premiului criticii – premiul FIPRESCI – filmul Burning regizat de cineastul coreean Lee Chang-dong. Filmul va fi proiectat pe 27 octombrie, de  la ora 20:00, la Cinema Victoria. Burning este un thriller despre un scriitor aspirant și un tip bogat, în competiție pentru dragostea aceleiași fete. Pelicula este adaptarea unei povestiri scurte de Haruki Murakami, autor japonez tradus consistent în limba română, multiplu candidat la Premiul Nobel pentru Literatura.Descoperiti programul integral al Les Films de Cannes a Cluj pe pagina de FB: 
https://www.facebook.com/lesfilmsdecannesacluj/  si pe www.filmedefestival.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută