Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

‘Dress…ing to impress’ de Anda Suciu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ‘Dress…ing to impress’ de Anda Suciu Share ‘Dress…ing to impress’ de Anda Suciu


Sunt verdețuri pe care le vedem zi de zi în piață, supermarketuri sau în meniul unui restaurant și pe care le evităm fără un motiv clar. Poate lipsa unui gust prea definit sau, din contră, gustul prea puternic, cum e în cazul rucolei . Toate aceste “verzituri” pot transforma o farfurie , dacă sunt combinate cu un dressing pe măsură. Gustul amar al rucolei poate fi potolit cu un sos dulceag, pe bază de miere sau sirop de arțar.

Spanacul se combină de minune cu un sos pe bază de lămâie și ulei de măsline, astfel conservând și aspectul frunzelor. Toamna- iarna suntem tentați să mâncăm mai multă grăsime (animală sau vegetală) și să reducem din salatele ce ajung în farfuria noastră. Un dressing  pe bază de grăsime , cum ar fi cel de brânză, ne pot readuce cu ușurință pe calea cea sănătoasă, alăturând grăsimea cu legumele. 

Un sos ce și-a făcut apariția și în bucătăriile românești, vine chiar din zona celor 1000 de insule de pe râul St. Lawrence din SUA, Thousand Island Dressing. Acest sos pe bază de maioneză se combină perfect cu carnea de vită și frunzele de salată crocantă, făcând diferenţa dintre o salată gustoasă şi una delicioasă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută