Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

3.731.704

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 3.731.704 Share 3.731.704


3.731.704. Numărul final al persoanelor care s-au prezentat la referendum. O prezență de doar 20.41%. Valorile tradiționale au picat, căsătoria nu va mai fi redenumită clar ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aici, prăpăd.
Luni, 8 octombrie. Prima căsătorie între un cuplu gay. Se prezintă la primărie și forțează mâna primarului să oficieze ceremonia. Primarul plânge, dar n-are ce face. Apoi, mii de homosexuali intră cu forța în orfelinate. Se fură copii, asistentele sunt depășite. Copiii sunt obligați de acum să trăiescă în familii netradiționale. Se bifurcă pământul, cel de sus e supărat că nu am reușit să apărăm valorile ortodoxe și ne pedepsește. România nu mai există.
Mă gândesc că așa s-au gândit unii că ar arăta imaginea României în urma nevalidării acestui referendum. Dar nu e așa, suntem la fel, ne-am trezit la aceeași realitate. Doar că acum ne cunoștem mai bine. Știm mai multe despre ce crede cel de lângă noi. Uneori, asta e de bine. Alteori nu.
În fine, personal, aș considera rezultatul referendumului ca pe o victorie. Pentru că da, s-a întâmplat ce mi-am dorit eu și mulți alții să se întâmple. Totuși, când îmi amintesc cât de inutil a fost acest demers și cât s-a cheltuit pentru el (nu doar financiar), parcă îmi vine să spun că în final am pierdut cu toții ceva.

Cătălina Mătăsaru

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută