Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Hello Bacău!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hello Bacău! Share Hello Bacău!


Toamna a lovit năpraznic, cu temperaturi care-ți înnebunesc ținuta vestimentară : 3 grade la ora 8 și 25 la prânz… Vorba solstițiului de toamnă : ultima zi de vară, prima zi de plapumă… Parcă altădată trecerea între anotimpuri era mai lină.. Dar, noi să fim sănătoși și să mai rezistăm eroic pe terase, cât s-o mai putea… Că vorba aia, la cât e de frig, dacă iau o piatră-n gură, o fac nisip!  Cu bucurie anunț un frumos proiect “România, 100 de copii, locuri și oameni” unde APF este partener.

Hello Bacău!

Obiectivul proiectului  este promovarea imaginii județului prin activități specifice artei fotografice și informarea asupra locurilor din județul Bacău care au o însemnătate istorică. Proiectul își propune astfel ca 100 de copii și tineri, pasionați de istorie și fotografie să surprindă 100 imagini  și  ”poveșți” documentate din 15 locații din județ:  Bacău, Răchitoasa, Prăjești, Tescani, Târgu Ocna, Dărmănești, Ștefan cel Mare, Moinești, Palanca, Comănești, Buhoci, Căiuți, Parincea, Onești și Ghimeș.

Finalizarea  proiectului, în luna decembrie,  va fi marcată prin expunerea către publicul din Moinești, Comănești și Bacău a celor 100 lucrări realizate în perioada de implementare a proiectului.  Textele și imaginile surprinse în timpul excursiilor,  vor fi cuprinse într-un CD album care să marcheze Centenarul Unirii denumit la nivel național  ”România 100”. Cd-ul va fi distribuit atât comunităților vizitate cât și școlilor unde învață copiii participanți.

Hello Bacău!

Deocamdată ne rămâne doar să ascultăm cuminți cum fierbe tulburelul și cum toarce centrala la ceas de seară. Cu toamna-n suflet și cu berea-n mână, vă salut cu drag!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută