Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Ospăț cu raci și fructe de mare la Sibiu  

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ospăț cu raci și fructe de mare la Sibiu    Share Ospăț cu raci și fructe de mare la Sibiu   


 

Sibienii și turiștii sunt invitați în 17 octombrie la cel mai mare ospăț cu raci și fructe de mare din istoria Sibiului.

Organizat de Taverna Racilor din Herăstrău, evenimentul va avea loc în Piața Habermann din centrul orașului și la el sunt așteptați mii de sibieni dornici să guste din mâncăruri pe care rar au ocazia să le descopere chiar în orașul lor. Deși Sibiul are o tradiție veche în prepararea racilor, în urmă cu mai bine de o sută de ani existând numeroase rețete dedicate gătirii racilor din pârâul Trinkbach, spre exemplu, în zilele noastre a devenit aproape imposibil să găsești raci în restaurantele din oraș. Astfel, ocazia evenimentului din 17 octombrie devine una de neratat. Mai mult decât atât, pe lângă raci, organizatorii anunță că vor găti tone de preparate din fructe de mare.

”Festivalul Racilor și Fructelor de mare ajunge la Sibiu. Vom găti tone de creveți, scoici, calamari, caracatițe și raci pe durata celor cinci zile de festival din Piața Habermann, strada Berăriei nr.4. Vino cu prietenii la primul festival dedicat peștelui și fructelor de mare din Sibiu”, au transmis organizatorii festivalului.

”Festivalul Racilor și Fructelor” aduce un plus de valoare și diversitate în peisajul culinar al Sibiului, mai ales că anul viitor orașul nostru va Regiune Gastronomică Europeană și ochii turiștilor vor fi îndreptați și asupra a ceea ce punem pe masă, nu doar frumusețile arhitecturale ale orașului.

”Festivalul Racilor și Fructelor” este programat să înceapă la ora 14:00 și va dura până târziu în noapte. Intrarea este liberă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută