Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Filmul ”Transalpina – Drumul regilor” deschide ediția aniversară AFF 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Filmul ”Transalpina – Drumul regilor” deschide ediția aniversară AFF 2018 Share Filmul ”Transalpina – Drumul regilor” deschide ediția aniversară AFF 2018


Astra Film Festival 2018 marchează Centenarul României printr-o serie de proiecții ale filmului ”Transalpina – Drumul Regilor”, unul dintre cele mai îndelung așteptate documentare semnate de regizorul sibian Dumitru Budrala. Filmul va avea 5 proiecții de-a lungul celor 7 zile de festival. Premiera e programată în seara de deschidere a ediției aniversare, luni, 15 octombrie, de la ora 19:30. Accesul la proiecția de gală se face pe bază de invitație. Filmul mai poate fi văzut marți, 16 octombrie, ora 18:00, la Aula ULBS, sâmbătă, 20 octombrie, ora 17:00, la Sala Thalia și duminică, 21 octombrie, de la ora 15:00 la Aula ULBS și de la ora 16:00 la Sala Thalia. Accesul la cele 4 proiecții se face pe bază de bilet, care  poate fi achiziționat online pe eventbook.ro, dar și de la casieriile AFF. Proiecțiile filmului ”Transalpina – Drumul Regilor” în cadrul AFF 2018 se bucură de suportul Ministerului Culturii și Identității Naționale prin programul Centenar.

Filmul ”Transalpina – Drumul Regilor” propune o călătorie pe drumul de care și-au legat numele mai mulți regi, dar și pe sub pământ, pe căile pe care umbla zeul Zamolxis, și prin cer, unde, pe vremea uriașilor, s-au petrecut întâmplări care au dat numele munților și văilor. De o frumusețe care te lasă fără răsuflare, Transalpina este mai mult decât o șosea spectaculoasă. Vechimea drumului care leagă Transilvania de Ţara Românească se măsoară în milenii. De-a lungul timpului, a fost pierdut şi redescoperit de mai multe ori, dar păstorii l-au cunoscut dintotdeauna și l-au străbătut cu turmele lor, în ciuda granițelor trasate de stăpâniri trecătoare. Într-o transpunere cinematografică de excepție, fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile trec dincolo de fapte și date istorice, evocând însuși spiritul locului.

Proiecțiile din cadrul Astra Film Festival 2018 ale filmului ”Transalpina – Drumul Regilor” vor fi urmate de alte proiecții inedite și discuții pe tema Centenarului, care vor fi organizate de Astra Film în localitățile de pe traseul Transalpinei în jurul datei de 1 Decembrie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută