Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Listomania sau cum să afli despre ciudățeniile lumii altfel

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Listomania sau cum să afli despre ciudățeniile lumii altfel Share Listomania sau cum să afli despre ciudățeniile lumii altfel


Ne plac listele, repartizările, etichetele. Sau nu. Depinde de ce fel de construcție ai și mai depinde de felul în care îți organizezi viața, de felul în care te uiți la ea. O carte foarte interesantă în ceea ce privește listele și categoriiile de ciudățenii ale lumii este Listomania, apărută la Editura ART, în 2012. Este un volum impresionant prin felul în care prezintă diverse neștiute ale lumii sau prea-știute, încât au devenit hit-uri ale culturii generale.

De câte ori nu ne-am întrebat despre cărțile neobișnuit de interzise, despre artiștii ciudați, despre lucrurile picate din cer sau despre lucruri imorale ale științei? Poate că deschizând cartea, îți vei da seama că acum ai de unde începe un dialog interesant, enciclopedico-amuzant pe alocuri, din care să iasă, eventual, jocuri de inteligență sau de cunoaștere.

Cartea se potrivește pentru o ieșire din cotidian, pentru un dialog cu copiii (că tot veni școala!) sau pentru un cadou, de ce nu? Se aseamănă cu un fel de enciclopedie, dar cu un alt fel de a explica lucrurile. Informațiile sunt alese interesant, ca niște mici legende-analiză ad-hoc pentru ceea ce ne înconjoară sau a schimbat în mod bizar lumea și cultura umană.

Colorată, amuzantă și cu un limbaj prietenos, Listomania se duce în zona confortabilă a culturii generale, care, de altfel, este prezentată cinematografic, cu un fir roșu al ciudatului, neacordatului la realitate sau istorie. Istoriile adevărate rămân, cât de cât, amuzante și atractive.

LISTOMANIA, Editura ART, 2012, București

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută