Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Centenarul României văzut prin ochii unui irlandez

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Centenarul României văzut prin ochii unui irlandez Share Centenarul României văzut prin ochii unui irlandez


Peter Hurley s-a născut în Irlanda, dar la 26 de ani ajunge în Maramureș și se stabilește aici. În contextul în care știrile de la noi arată cum ne pleacă poporul, uite că mai există și alt scenariu.
Maramureșul pare a fi sursa infinită de inspirație a lui Peter, care și-a investit resursele în mai multe evenimente menite să promoveze tradițiile și cultura din zonă. Cel mai nou proiect al său se leagă fix de Centenar: Satele Unite ale României, o invitație deschisă tuturor comunităților de a organiza câte un micro-eveniment deschis tuturor. Toate micro-evenimentele sunt adunate și integrate în Harta Unirii (pe care o găsiți și online pe sateleunitealeromaniei.ro).
E un proiect frumos care încearcă să anime satele din România. În orașele mari nu ne lipsește latura asta „activă”, ai mereu ceva de făcut/văzut și de multe ori uităm că nu toată lumea se bucură de luxul ăsta. Doar când îi mai faci o vizită bunicii și pornești pe uliță, poate realizezi că nici măcar banca aia de lângă primărie n-a mai fost vopsită de zeci de ani. Dacă vă plictisește vreodată orașul, vă recomand să aruncați un ochi pe harta lui Peter și să descoperiți cum se mai distrează lumea pe la sat.

Cătălina Mătăsaru

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută