Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Alin Vaida | Cluj-Napoca Tips & Tricks

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Alin Vaida | Cluj-Napoca Tips & Tricks Share Alin Vaida | Cluj-Napoca Tips & Tricks


Salutare, tuturor!

Imediat începe facultatea și orașul nostru își va crește populația cu niște zeci de mii de persoane. De asemenea, an de an, tot mai mulți oameni se mută la Cluj, fiindcă…e fain .
Eu sunt clujean pursânge, născut și crescut aici și mi-e foarte drag locul. Și de-a lungul timpului am descoperit tot felul de locșoare, de „ponturi”, de lucruri pe care nu strică să le știi; genul acela de lucruri care te ajută să impresionezi o fată, să îți distrezi prietenii în vizită sau să te bucuri tu direct de ele. Articolul meu este despre câteva din ele:

Priveliște cu Clujul: toți știm de Cetățuie sau de Feleac, dar încercați și Strada Uliului (în cartierul Grigorescu). Mi se pare mai tare decât celelalte două. Nu-ți strică o mașină, ca să urci până sus și nu fi gălăgios fiindcă e zonă rezidențială, dar sus este o mică parcare și priveliștea e excelentă.

În spatele Aeroportului: dacă mergi pe strada Aurel Vlaicu spre aeroport, faci stânga pe străduța de dinainte de Petrom și apoi tot mergi drept, la un moment dat se termină drumul și ajungi la gardul de la pista Aeroportului. Nu-l sări, fiindcă probabil vei face închisoare, dar pe acolo aterizează multe avioane și vor trece la 15 metri deasupra capului tău. E chiar tare.

Oserul, sau târgul de vechituri, e o adevărată experiență la Cluj. Are loc în fiecare sâmbătă, dimineața. Recomand să ajungi până la 9. Intrarea e un leu și găsești orice. Repet, orice. Până acum eu mi-am luat de aici un tablou, o scrumieră în formă de sân, o brichetă, adidași, geacă de motor și posibilitățile sunt infinite.

Supa de salată de la Roata (str. Emil Isac): de 16 lei, primești o supă mare cu salată, papară și câteva bucățele de slănină, alături de un bulz de mămăligă cu brânză și smântână. Repet, 16 lei.

Malul Someșului și barul Cotton: Pe malul Someșului, lângă podul Garibaldi, există un băruleț simpatic, unde poți să-ți comanzi bere/orice băutură la pahar de plastic, o iei și stai și o bei pe malul Someșului. Priveliștea e excelentă și liniștitoare. Și dacă mergi pe mal încă 200 metri contra curentului, vei găsi și o plajă. Eu aici am copilărit.

Vorbe e noul bar care promite din oraș. Mărturisesc că sunt co-proprietar, dar conceptul nostru e foarte bun și primim pe toată lumea aici. Vei găsi evenimente inedite, bere ieftină, mâncare incredibilă. Haideți și pe aici. Piața Muzeului.

Acum că v-am scris toate acestea, dacă aveți idei de locuri și chestii tip „bine de știut” la Cluj, să-mi scrieți, vă rog. Vreau să le știu pe toate!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută