Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Salonul Artelor Decorative revine la Muzeul Național Cotroceni

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salonul Artelor Decorative revine la Muzeul Național Cotroceni Share Salonul Artelor Decorative revine la Muzeul Național Cotroceni


Muzeul Național Cotroceni organizează vineri, 14 septembrie 2018, ora 18.00, în Spațiile Medievale, vernisajul Salonului Artelor Decorative, un eveniment care își propune să pună în valoare potențialul creator al artiștilor din România.

Muzeul Național Cotroceni readuce în peisajul cultural românesc, după o absență de trei ani, Salonul Artelor Decorative, un proiect inițiat în anii ’90 și ajuns la cea de-a XVI ediție în acest an. În 2018, prezentăm publicului Salonul Artelor Decorative într-un nou format conectat la tendințele europene în această arie expozițională și adaptat la standardele de etalare muzeală ale artelor decorative. Anual, Salonul va găsi metode inovative de expunere coerentă a fenomenelor artistice specifice artelor decorative, subliniind importanța artistică a acestora.

" "

Ediția din 2018 a Salonului Artelor Decorative este una cu caracter retrospectiv ce reunește nume reprezentative din domeniu, dar aduce în atenția publicului și noua generație de artiști. Lucrările sunt dispuse în patru secțiuni expoziționale: Famous (artiști consacrați), New Blood – DIPLOMA (artiști tineri), Războiul Țesătorilor (un proiect de artă contemporană dedicat patrimoniului imaterial), Portofolio Room (o selecție a artiștilor activi în domeniul artelor decorative din România).

Echipa mixtă a Salonului Artelor Decorative îmbină experiența curatorilor Cosmin Năsui și Georgiana Cozma, a arhitectului de expoziții Attila Kim, pe de-o parte și a echipelor Muzeului Național Cotroceni și The Institute, pe de altă parte.

Publicul este invitat să viziteze, în perioada 15 septembrie – 14 octombrie 2018, în Spaţiile Medievale ale muzeului, ediția 2018 a Salonului Artelor Decorative. Precizăm ca nu este nevoie de programare prealabilă. Prezentarea actului de identitate, în original, este obligatorie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută