Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chef a la Cluj cu… Da Pino!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chef a la Cluj cu… Da Pino! Share Chef a la Cluj cu… Da Pino!


Săptămâna asta facem ceva diferit pentru Chef a la Cluj. Poposim în bucătăria Da Pino, un nume super cunoscut pentru gurmanzii din Cluj. Vă povestea și Alexandra Crăciun, cityzen extraordinaire, acum multe numere despre ei și îi aplauda pentru calitatea mâncării.

Aceste laude pentru Da Pino nu sunt degeaba. Există multă muncă în spate și o dorință aproape constantă de îmbunătățire și de a aduce ceva nou. Afinitatea pentru Da Pino ne poartă acum în culisele restaurantului, unde am aflat și că rezultatele pe care le vedem și le gustăm azi nu-s meritele unei singure persoane, ci o întreagă echipă. Așa că am schimbat puțin planul și am pătruns mai mult în povestea Da Pino, un concept care nu se rezumă doar la restaurantul pe care-l știm cu toții. Lectură plăcută!

" "

 

 

  1. Cum începe povestea Da Pino și cât de greu este să deschizi un local în Cluj?

Povestea Da Pino prinde contur în primăvara anului 2016, din dorința de a împărtăși o experiență culinară deosebită pentru toți cei pasionați de gastronomie. Deschiderea unui local în Cluj este o adevărată provocare, deoarece publicul clujean este unul rafinat și trebuie să aduci un element de noutate pentru a-l atrage, însă dacă există pasiune și dedicare poți face față acestor provocări cu zâmbetul pe buze.

 

  1. Ce presupune conceperea unui meniu pentru un restaurant?

A concepe un meniu pentru un restaurant presupune o muncă de echipă, studiu de piață, produse noi ș,i de ce nu, feedback din partea „gurmanzilor”. În primul rând, trebuie avut în vederea specificul restaurantului, ulterior alegerea celor mai bune materii prime, urmând ca la final să ne bazăm pe experiența și imaginația bucătarilor care concep în cel mai mic detaliu preparate deosebite care aduc un plus de valoare localului. Totodată, trebuie avut grijă la rețetele din țara mamă, pentru a respecta unicitatea și tradiția preparatului final.

 

  1. Curiozitate: meniul e vreodată „gata”, sau trebuie constant să-i mai aduci ceva?

Meniul trebuie gândit în permanență. Elementul de nou, de inedit, este unul cheie în menținerea unei clientele constante. Astfel, localul nostru vine cu o gamă largă de opțiuni culinare care să satisfacă gusturi cât mai diferite și rafinate. Totodată, este esențial ca meniul să conțină ingrediente tipice fiecărui sezon.

 

  1. Acum v-ați extins și am înțeles că și conceptul e puțin schimbat. Cum am putea descrie acum Da Pino și locațiile noi?

Pe lângă conceptul de bază, cel de băcănie-restaurant al primei locații Da Pino, am gândit noile locații potrivit nevoilor clienților. Astfel, Restaurantul „Grande” se adresează publicului larg, iubitor de senzații culinare deosebite, cu o atmosferă degajată și potrivită atât pentru o masă în familie cât și pentru un meeting de business. Restaurantul „Piccolo” se adresează persoanelor care doresc o atmosferă mai intimă. Aici poți veni dacă vrei să sărbătorești un eveniment, o întrunire între vechi prieteni. Totodată, restaurantul „Piccolo” este gândit pentru private events și multe alte surprize cu care o să venim în întâmpinarea clienților.

 

  1. Ce credeți că diferențiază Da Pino de celelalte restaurante din oraș?

Noi credem că Da Pino creează o atmosferă unică pentru toți cei care ne trec pragul. Pe lângă calitatea mâncării, Da Pino oferă clientului ceva mai mult, și anume posibilitatea de a-ți duce acasă ingredientele și a recrea rețeta preferată.

Începând din această vară am adus un nou concept, și anume un eveniment gourmet, Foodissimo, care îmbină cultură gastronomică cu alte elemente culturale ce sunt menite să aducă mai aproape publicul de tot ce înseamnă gust și rafinament. Avem și serviciul de catering gourmet, care oferă cu siguranță o experiență unică în modul de abordare a fiecărui eveniment. Vom crea, de asemena, un eveniment special de educație gastronomică, în care vom oferi clienților posibilitatea de a degusta periodic produse specifice anumitor țări, precum și modalitatea în care acestea se completează cu alte produse.

 

  1. Voi aduceți unele preparate și băuturi direct din Italia, fără să lucrați cu furnizori. Cât de greu este să faci acest lucru?

Când pui preț pe calitate, nimic nu este greu. Într-adevăr, produsele noastre sunt importate de la cei mai buni furnizori din Italia, și nu numai, săptămânal, iar logistica poate fi anevoioasă pe alocuri, dar Da Pino urmărește să își păstreze cele mai înalte standarde și ne bucurăm să împărtășim ceva diferit și clienților din Cluj Napoca.  

 

  1. Ce-ați vrea să știe publicul despre Da Pino?

Da Pino este, înainte de toate, o poveste, născută din pasiune și din dorința de a aduce un element de noutate pe piață din Cluj. Da Pino este locul care te face să simți, dincolo de toate, că gastronomia este ridicată într-adevăr la nivel de artă, cu grijă maximă la materiile prime alese.

 

  1. Alegeți 4 preparate pe care trebuie să le încercăm la voi chiar azi:

Padella alla mediterranea

Tagliatelle con crema di tartufo

Bistecca Fiorentina

Pinsa Romana

 

  1. Un mesaj pentru cititori:

La cucina piccola fa la casa grande!  

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută