Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Horațiu Mălăele aduce pe ecrane povestea lui Luca, un tânăr expat în lupta cu destinul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Horațiu Mălăele aduce pe ecrane povestea lui Luca, un tânăr expat în lupta cu destinul Share Horațiu Mălăele aduce pe ecrane povestea lui Luca, un tânăr expat în lupta cu destinul


După succesele filmelor „Nunta Mută” și „Funeralii Fericite”, Horațiu Mălăele și scenaristul Adrian Lustig fac din nou echipă, pentru a aduce pe ecrane povestea lui Luca, un tânăr expat în lupta cu destinul. Întors în țară după 20 de ani, Luca Plătici, interpretat de Istvan Teglas, descoperă o lume pe care nu o mai cunoaște. Cu ajutorul Giuliei (Mădălina Craiu) și a câtorva oameni din fosta sa viață, Luca reușește să își învingă fantomele trecutului și să afle sensul existenței sale.

În regia lui Horațiu Mălăele, „Luca” este o poveste captivantă dedicată publicului larg, povestit cu uneltele unuia dintre cei mai longevivi autori de teatru și film, îmbinând elemente de thriller, comedie și aventură care vor garanta o experiență cinematografică totală.

Din distribuție fac parte: Istvan Teglas, Andi Vasluianu, Mădălina Craiu, Horațiu Mălăele, Rodica Mandache, Liana Mărgineanu, Bogdan Mălăele, Giulia Nahmany și mulți alții.

Filmările au loc în perioada 5 septembrie – 4 octombrie 2018 în București și Buftea.

„Luca” este o co-producție Fundația Teatru Contemporan și Movie Production Entertainment. Producători Adrian Lustig și Cristina Dobrițoiu.

Producție finanțată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Cinema City, Group M, Publicis Group Media Bucharest, Next Advertising Achizitii, United Media și Dedeman.

Partener principal: Compania Națională Aeroporturi București;

Parteneri: Groupama Asigurări, AQUA Carpatica

Credit foto: Adi Marineci

DESPRE HORAȚIU MĂLĂELE

Cunoscutul actor Horațiu Mălăiele s-a născut la 1 august 1952, în Târgu Jiu. A învățat la Liceul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu și a avut prima expoziție personală de desene la Casa de cultură din oraș, în clasa a 12-a. Intenționa să urmeze Institutul de Arte Plastice din Capitală, dar a absolvit, în 1975, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Octavian Cotescu. A fost repartizat la Teatrul Național din Piatra Neamț și a jucat în spectacole ca „Tinerețe fără bătrânețe” de Eduard Covalli, cu rolul lui Dorde, pentru care a primit Premiul de interpretare, în „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, Muntele de D.R. Popescu, Eulenspiegel de Charles de Coster, etc.

Horațiu Mălăele aduce pe ecrane povestea lui Luca, un tânăr expat în lupta cu destinul

S-a mutat în București și a jucat pe scenele Teatrelor Nottara, Odeon, Național, Bulandra, în

roluri ca Fadinard din „Pălăria Forentină” de Eugene Labiche, Profesorul din „Lecția” de Eugen

Ionescu, Vanea din „Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, Tartaglia din „Regele Cerb” de Carlo Gozzi.

Din 1982 a regizat spectacole de teatru ca „O sărbătoare princiară” de Theodor Mazilu, „Puricele” de Georges Faydeau, „Carlo contra Carlo” de Paul Ioachim, pentru care a obținut

Premiul Festivalului Comediei Romanești, în 1994, Hotel de Tray Cooney, etc.

A debutat în cinematografie în anul 1974, cu filmul „Muntele ascuns”. A regizat 2 episoade

din serialul TV „Ministerul comediei”, apoi filmele „Pălălria”, „Nunta mută” și „Funeralii Fericite”.

A expus în peste 30 de expoziții caricaturile pe care le realizează, a publicat cartea autobiografică „Horațiu despre Mălăiele” și conduce publicația„ Satirul” .

DESPRE ISTVAN TEGLAS

Fost actor angajat al Teatrului Odeon, Istvan Teglas este momentan angajat la Teatrul Național din București. În teatru a jucat în regia lui Alexander Morfov, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, Dragoș Galgoțiu, Felix Alexa, David Doiashvili. Spectacolele în care joacă pot fi văzute la Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis, Arcub, Apollo.

Horațiu Mălăele aduce pe ecrane povestea lui Luca, un tânăr expat în lupta cu destinul

A participat în multe proiecte de teatru-dans, printre care unele inițiate de Gigi Căciuleanu, Vava Ștefănescu, Răzvan Mazilu, Florin Fieroiu. În afara țării a colaborat în două spectacole, Poonarc – în coregrafiaa lui Yoshiko Chuma la New York, și Travellers- în coregrafa lui Salome Schneebeli la Zurich, Elveția. A participat la ultimele două proiecte ale lui Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu.

DESPRE MĂDĂLINA CRAIU

Mădălina Craiu a terminat UNATC în 2013 la clasa Prof. Dr. Adrian Titieni și a urmat masterul la clasa Prof. Dr. Gelu Colceag. A debutat în scurtmetrajul BLU în regia lui Nicolae Constantin Tănase. De atunci a jucat într-un număr semnificativ de scurtmetraje, a apărut în două lungmetraje și are un rol important în producția HBO, „Umbre”.

În prezent joacă la Teatru Godot în „Paravan”, „Două telefoane” și „All new people”  în regia lui Matei Lucaci Grunberg și la CCUNB în „Steaua fără nume” în regia lui Victor Ioan Frunză.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută