Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Un prinț și jumătate, premieră la Iași

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Un prinț și jumătate, premieră la Iași Share Un prinț și jumătate, premieră la Iași


Filmul Un prinț și jumătate, de Ana Lungu, va avea premiera și la Iași, în data de 9 septembrie 2018. Avanpremiera filmului Un prinț și jumătate va avea loc în prezența actorilor: Iris Spiridon și Marius Manole.

Biletele pot fi rezervate pe site-ul Ateneului din Iași. Prețul unui bilet este de 15 lei.

Lungmetrajul Un prinț și jumătate a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo 2018. Filmul a fost selectat în competiția oficială a celei de-a 24-a ediții care s-a desfășurat între 10-17 august 2018.

DESPRE FILM

Un prinț și jumătate urmărește povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă care nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, “familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

Sinopsis. Trei prieteni ajunși la vârsta adultă nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, “familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

Protagoniștii filmului Un prinț și jumătate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

Un prinț și jumătate va rula în cinematografele din România începând cu 7 septembrie 2018.

DESPRE REGIZOR

Regizorul Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film,  Autoportretul unei fete cuminţi, a avut premiera la Rotterdam IFF în 2015 și apoi a fost selectat și la alte festivaluri internaționale precum: Sao Paulo IFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania IFF, București IFF.  A câștigat premiul Cel mai bun film de ficțiune la Festivalul de Film Crossing Europa în Linz și Premiul publicului la Festivalul Filmului European la București.   

Scenariul filmului Un prinț și jumătate este scris de Ana Lungu, împreună cu Iris Spiridon. Imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.

În România, Un prinț și jumătate este distribuit de către IADASARECASA.

***

Un prinț și jumătate este o producție cinematografică realizată de Mandragora, producător Anca Puiu, cu sprijinul Departamentului de Film al Universității HfG Karlsruhe din Germania, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, Fundației Arte Vizuale, Chainsaw Europe și Cinelab.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută