Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Nimic nu e întâmplător | Carte

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nimic nu e întâmplător | Carte Share Nimic nu e întâmplător | Carte


Nimic nu e întâmplător  este titltul cărții despre care vreau să-ți povestesc în acest număr. Ai auzit fraza asta de o mie de ori, știu. Uneori, puneai înțelesul frazei într-un butoi cu îndoială, apoi vărsai apa din el, tocmai ca să te convingi că are un sfert de adevăr măcar.

Cartea lui Robert H. Hopcke face parte din categoria celor psihologice, din care înveți ca din niște scrisori. Aproape intime aceste scrisori, trebuie să faci un pact cu tine și să îți promiți că vei lăsa să se așeze povestirile și întâmplările.

Psihanaliștii au deschis demult subiectul celor deloc întâmplătoare, l-au explicat și au adus teorii și noutăți în această zonă, prinsă oarecum într-un văl de mister. Ceea ce se numește coincidență sau sincronicitate este, de fapt, pentru fiecare, suma unor întâmplări și dorințe anterioare.

Stranietatea vieții uneori ne pune în încurcătură. De câte ori nu te-au gândit la o anumită persoană și fix în două minute să-ți apară, deloc întâmplător, în fața ochilor? Evenimentele vieții au și ele o viață a lor, în care se întâlnesc, decid, se aliniază sau fac război. Toate, tocmai ca să ne ni se lege nouă destinul, cine știe?

Plinul de sens se întâmplă atunci când pompa de la stația de alimentare cu dorință este în perfectă funcționare și este administrată cu trăire autentică. Noi, ca niște personaje într-un film de science fiction, ne transformăm în perfecte demonstrații ale universului evenimentelor sincron. De fapt, pas cu pas, universul ne dictează linia vieții, iar nouă ni se pare uneori teribil de suspect.

Asta veți descoperi în cartea lui Robert H. Hopcke, pe care eu am primit-o de la un specialist în ale psihanalizei și ale psihologiei, care, vrând să-mi transmită un mesaj, mi-a livrat, de fapt, o întâmplare deloc întâmplătoare. Nu e nevoie de o carte pentru a te face să crezi, poate de mai multe. Poți începe cu asta.

Cartea este bazată pe întâmplări reale, din iubiri, dezamăgiri, împliniri personale și profesionale – toate traduse în jurul sincronicității vieții. Cartea psihoterapeutului american a fost bestseller în SUA, iar în România se află la a treia ediție.

Nimic nu e întâmplător, Robert H. Hopcke, Humanitas, 2017

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută