Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Foc, flăcări și Flammkuchen” de Anda Suciu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Foc, flăcări și Flammkuchen” de Anda Suciu Share ”Foc, flăcări și Flammkuchen” de Anda Suciu


Mitologic, focul a fost dăruit omenirii de către Prometeu, care a furat primele scântei de la Zeus. Dacă Prometeu a plătit pentru acest furt, omenirea a profitat din plin, cuptoarele de lut au prins contur, la fel ca și preparatele “în flăcări”.

În zona Alsaciei, brutarii foloseau o bucată de aluat foarte subțire rulat pentru a testa temperatura cuptorului de pâine. Fără a face risipă, acest aluat cu brânză sau smântână era și o gustare a brutarilor, astfel luând naștere tarta flambată sau flammkuchen.

Flammkuchen este adesea considerat o pizza germană, însă în realitate este foarte diferită și cu multe variații. Crusta este mult mai subțire și crocantă, iar topping-ul principal este smântână sau crème fraîche, spre deosebire de sosul de roșii. În mod tradițional, era servită de brutari cu smântână, inele crocante de ceapă și bacon.

În multe land-uri din Germania, tarta alsaciană a împrumutat din gustul local fiind servită și cu cartofi sau bucăți de cârnați. Mai recent, a împrumutat și din bucătăria imigranților din Orientul mijlociu, tarta flambata fiind combinată cu hummus, pătrunjel sau vinete. În orice combinație, un Flammkuchen rămâne crocant și perfect acompaniat de un vin alb.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută