Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chef a la Cluj cu Dorin Ovidiu Pop

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chef a la Cluj cu Dorin Ovidiu Pop Share Chef a la Cluj cu Dorin Ovidiu Pop


Întrebarea „ai chef de-o pizza?” ar trebui să aibă tot timpul răspunsul „DA”, zis tare, mândru, și sigur pe tine. Mai ales că avem și-un loc nou în care să ne facem plinul cu cel mai popular preparat al Italiei: cut & crust, o pizzerie ce se află pe Strada Donath.

Ce-i special la cut & crust? Gustul autentic italian, de care se asigură chiar Dorin Ovidiu Pop, pizzer la cut & crust și responsabil de deliciile care ajung la noi pe masă. E un adevărat maestru în bucătărie, zâmbăreț și vorbăreț la o discuție și ne bucurăm că a fost de acord să apară în această ediție de Chef a la Cluj. L-am întrebat inclusiv și de faza cu ananasul pe pizza. Spoiler: răspunsul va supăra pe jumătate din voi, ne pare rău.

 1. E mișto să fii bucătar în Cluj?

Da. Vorbim de un oraș care a crescut foarte mult în ultimii ani, respectiv de oameni exigenți, dar care știu să aprecieze calitatea și nu acceptă nimic altceva. La niciun capitol, nu doar la cel culinar. Cred că lucrul acesta ne provoacă să fim mereu mai buni în bucătărie, să fim atenți la concurență, să vrem să învățăm mai multe. Nu suntem bucătari oriunde. Suntem bucătari în Cluj.

 

 1. Care e relația clujenilor cu mâncatul în oraș?

Au trecut demult vremurile când mâncatul în oraș era o activitate ”de duminică” sau ce marca o sărbătoare, un motiv de bucurie. Clujenii sunt oameni liberi, spontani, ies în oraș când poftesc și nu caută scuze să opteze pentru un mic dejun, prânz sau cină într-un local.  

 

 1. Ai avut vreodată o comandă mai „ciudată”?

Da, cineva a comandat la un moment dat o pizza Hawaii cu ardei iute și prosciutto crudo . Interesant mix de gusturi, nu?

 

 1. Ce trebuie să ai musai în frigiderul tău și de ce?

Din punctul meu de vedere, legumele. Pe lângă aportul pe care îl au când vine vorba de sănătatea noastră, sunt ușor de consumat (crude, fierte, trase în tigaie, la cuptor etc.) și o farfurie colorată mereu va seta o anumită dispoziție pentru ziua celui care le mănâncă.

 

 1. Cum reacționezi când un client e nemulțumit și trimite mâncarea înapoi la bucătărie?

Primul lucru pe care îl fac este să cer feedback. În cazuri ca acestea este greșit ca bucătarul să tragă concluzii, să bănuiască care ar fi fost problema pentru că vorbim de senzația gustativă, care poate fi uneori înșelătoare și diferă mult de la om la om. Așadar, cer imediat feedback de la client, iar dacă greșeala a fost a mea, iau măsuri în direcția corespunzătoare, pentru a nu mai întâmpina probleme în viitor.

 

 1. Ce înseamnă o pizza bună?

E simplu: un aluat bine făcut, plus ingrediente de calitate.

 

 1. Ce condiment ar trebui folosit mai des și de ce?

Sarea. De ce? E ca vorba aceea – ”te iubesc ca sarea în bucate”.

 

 1. Ce calități crezi că ar trebui să aibă un bucătar?

Un bucătar ar trebui să fie organizat, căci haosul nu își are loc în bucătărie. De asemenea, cred că este foarte important să aibă spirit de echipă și să înțeleagă că este doar o rotiță dintr-un mecanism. Poate cea mai importantă, dar tot o rotiță rămâne, iar întregul e format din mai multe piese componente, nu doar una. În ultimul rând, cred că este important să aibă simțul responsabilității pentru că el este cel care poate strica sau face ziua mai frumoasă unui om. E o putere mare în mâinile lui.

 

 1. Ajută-ne să clarificăm ceva: ananas pe pizza – da ori ba?

Nu, nu-și are locul.

 

 1. 3 motive pentru care cineva ar trebui să treacă pe la cut&crust?

Pizza, experiența și locația.

 

 1. Un mesaj pentru cititori:

Chiar dacă sunt multe de spus și am putea vorbi jumătate de zi despre pizza, pizza e 100% gust și singurul lucru care ar trebui să vă preocupe e cum strecurați o comandă de la cut & crust în orarul vostru. Poftă bună!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută