Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” aduce muzica și cultura dunăreană în București

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” aduce muzica și cultura dunăreană în București Share Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” aduce muzica și cultura dunăreană în București


Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează, pentru al doilea an consecutiv, spectacolul itinerant „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” regizat de maestrul Cristian Mihăilescu. Evenimentul artistic va avea loc pe 23 august, de la ora 19:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii din București și în 25 august, de la ora 20:00, în Pădurea Crihala din Drobeta Turnu-Severin. Aici, timp de două zile, în perioada 25-26 august, localnicii sunt invitați la un festival dedicat Dunării organizat în Cetatea Medievală a Severinului. Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” a fost organizat, pentru prima dată, în 2017, în București și în Tulcea, și face parte dintr-un program cultural multianual finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” este un spectacol itinerant care are în centru simbolul Dunării, atât ca reper geografic, cât și ca punte de legătură între diferite popoare și culturi. Spectacolul prezintă multitudinea de stiluri și influențe culturale dunărene, aduse în fața publicului prin intermediul unor artiști tineri și talentați, alături de soliști, balerini sau dansatori consacrați. Ei vor prezenta momente artistice din cât mai multe stiluri, în concordanță cu specificul național și cu puternice influențe dunărene.

Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” aduce muzica și cultura dunăreană în București

„România are șansa să fie mângâiată de acest mare fluviu care străbate Europa și să fie gazda locului în care el se contopește cu Marea Neagră. Dunărea influențează viața oamenilor, dar și cultura zonelor pe care le traversează, iar aceasta este și ideea acestor concerte, să materializeze cultura speficic dunăreană. Este al doilea an în care organizăm acest eveniment artistic și succesul concertelor de anul trecut confirmă că demersul nostru, acela de a uni orașe și țări, și-a atins ținta. De-a lungul istoriei românilor, Dunărea a făcut istorie: a fost o punte de legătură, dar și un zid de apărare. În acest an, în care aniversăm centenarul celui mai important moment din istoria noastră, Dunărea ne adună din nou împreună și ne aduce mai aproape de Europa. Va fi un spectacol cu colective artistice deosebit de valoroase și cu soliști de prestigiu din orașe dunărene”, a spus regizorul Cristian Mihăilescu.

În 23 august, pe scena Operei Comice pentru Copii din București vor urca Grupul Vocal „Oltenași cu oltencuțe” al Palatului Copiilor Drobeta Turnu-Severin, soliștii Ion Radu, Lorena Sanda, Bogdan Lupea, alături de un cor de copii din Programul Național Cantus Mundi. Iubitorii de balet vor putea urmări un frumos moment artistic susținut de balerinii Andreea Soare și Mihai Pricope. Programul va fi completat cu un moment de street dance susținut de copii de la Atelierele „Micul Artist” al OCC, coordonați de Ionuț Picincu.

Spectacolul de la Drobeta Turnu-Severin îi va aduce pe scenă pe o parte dintre artiștii și ansamblurile care vor fi prezente și la București. Pe lângă aceștia vor mai evolua Ansamblul Folcloric „Rozele Calafatului” și membri ai Societății Cultural Artistice „Stol” din Bucea (Timoc, Serbia). În cele două zile ale Festivalului din Cetatea Medievală a Severinului publicul se va putea bucura de muzică și de ateliere tradiționale, iar copiii vor avea la dispoziție o mulțime de atracții și ativități, printre care face-painting, ora de dans alături de personaje ale Operei Comice pentru Copii și cântece împreună cu membrii Societății „Stol” prezenți în concert. 

Organizator: Opera Comică pentru Copii

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută