Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cetatea Feldioara se redeschide pe 1 august

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cetatea Feldioara se redeschide pe 1 august Share Cetatea Feldioara se redeschide pe 1 august


Pe data de 1 august se redeschide publicului Cetatea din Feldioara. Programul cu publicul va fi următorul: miercuri-duminică, 10-18. Construită în secolul XIII, această cetatea este cea mai importantă fortificaţie ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania – Țara Bârsei.

Cetatea este monument istoric, deși până în anul 2012 a fost ținută doar ca o ruină. Ulterior, aceasta a fost restaurată, iar lucrările prin care s-au restaurat zidurile de incintă și turnurile s-au încheiat anul trecut. S-a reconstruit și fântâna, care are o adâncime este de aproximativ 70 de metri, şi chiar s-a amenajat o zonă de belvedere asupra Țării Bârsei, aflată pe zidul de strajă. Pentru a elimina confuziile care pot apărea între zidurile restaurate şi cele iniţiale, restauratorii au folosit ca material lemnul.

Cetatea Feldioara este monument istoric naţional clasa A, fiind printre cele mai importante fortificaţii medievale săseşti din sudul Transilvaniei. Investigaţiile arheologice au demonstrat existenţa cetăţii medievale încă din secolul al XIII-lea (ipotetic, cetatea este atribuită cavalerilor teutoni). Arhitectura istorică păstrată până în prezent datează, în cea mai mare parte, din secolele XVI-XVII. Preţul unui bilet, care include şi taxa de filmare şi fotografiere, este de 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru pensionari şi 5 lei pentru elevi şi studenţi.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.