Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Cititor la bord”, un proiect unic în România dezvoltat de Biblioteca ASTRA împreună cu Aeroportul Internațional Sibiu!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Cititor la bord”, un proiect unic în România dezvoltat de Biblioteca ASTRA împreună cu Aeroportul Internațional Sibiu! Share ”Cititor la bord”, un proiect unic în România dezvoltat de Biblioteca ASTRA împreună cu Aeroportul Internațional Sibiu!


”Reader on board”- ”cititor la Bord” este programul inițiat de biblioteca ASTRA în colaborare cu Aeroportul Sibiu. Asta înseamnă că în zona Plecări a Aeroportului s-a deschis o blibliotecă, de unde pasagerii pot împrumuta cărți din toate domeniile.

Peste 1500 de u.b. (unități de bibliotecă) care alcătuiesc fondul de carte în limbile engleză, română, germană, maghiară, franceză, spaniolă, italiană, sunt puse la dispoziția pasagerilor Aeroportului Internațional Sibiu, în regim gratuit, cu scopul încurajării lecturii în spații neconvenționale și a petrecerii timpului de așteptare într-un mod plăcut și util. Titlurile selectate se încadrează în diferite domenii, preponderent beletristică, management, istorie și tradiții locale, dezvoltare personală, carte pentru copii.

”Recomandăm returnarea volumului, atunci când este posibil, în două variante: în raftul din aeroportul sibian sau la sediul central al Bibliotecii. Când situația anulează posibilitatea de întoarcere a cărții în colecție, acesteia îi revine automat statutul de ”ambasador al Bibliotecii publice sibiene” într-o casă, într-o școală, într-un raft al unei biblioteci de pe un alt meridian, într-o altă colecție de carte, acolo unde este nevoie de ea, conectând personajele lumii într-o rețea de cititori made in Sibiu, România. Toate volumele sunt marcate cu însemnele campaniei și cu adresele de contact, adresele bazelor noastre de date, pagina FB a campaniei, etc.”, spune Anca Vasilescu, coordonator proiect.

" "

”Împreună cu echipa de specialiști pe care o conduc, garantăm sustenabilitatea proiectului, prin identificarea de noi parteneri, prin realizarea de acțiuni interactive de promovare, atât în mediul offline, cât și online. Suntem mândri de ceea ce am realizat, dar mai cu seamă responsabili pentru felul în care va funcționa noul serviciu de bibliotecă, de lectură și împrumut carte, eliberat de stresul returnării la termen.”, spune Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Proiectul vine în întâmpinarea pasagerilor care trec prin Aeroportul sibiu și își dorește să le ofere mereu câte o alternativă. „Ne dorim să îmbunătățim constant experiența în aeroport a pasagerilor care ne trec zilnic pragul. În acest sens, ne propunem ca proiectul Reader on Board | Cititor la bord să reprezinte încă o etapă dintr-un șir de acțiuni care să ofere o nouă perspectivă timpului de așteptare al pasagerilor, lectura fiind mult mai accesibilă de-acum în spațiul neconvențional reprezentat de aeroport.”, spune Marius Gîrdea, directorul Aeroportului Sibiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută