Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Top 5 evenimente în Timișoara luna august 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 5 evenimente în Timișoara luna august 2018 Share Top 5 evenimente în Timișoara luna august 2018


 

 

5 recomandări din partea noastră pentru luna august în Timişoara!

1. Un august memorabil la „Zilele Timişoarei”. Zilele Timişoarei vor aduce numeroase evenimente pe străzile urbei. Din 3 și până în 5 august nume mari ale scenei artistice vor fi prezente aici, agenda culturală a oraşului fiind una care atrage tot mai multe vedete de calibru. Pe scena din Piața Operei vor urca Alex Velea și Antonia, Lidia Buble, Connect-R, Horia Brenciu şi mulţi alţi artiști români. Evenimentele de anul acesta, regularitatea cu care s-au succedat ne arată că oraşul este tot mai aproape de statutul de adevărată capitală culturală a Europei. Sperăm că manifestările din 3-5 august vor însemna o repetiţie extrem de reuşită pentru ceea ce va urma în 2021. Primăria a alocat un buget generos şi anul acesta pentru organizarea acestor zile speciale pentru fiecare timişorean.

Top 5 evenimente în Timișoara luna august 2018

2. Facerea berii, mereu o artă. Ce ai zice de o bere „artsy” și multă distracție? Între 17-19 august, în Parcul Rozelor te așteaptă 3 zile de muzică bună, distracție și bere artizanală de cea mai bună calitate, furnizată de comercianți străini. Craft Art TM înseamnă trei zile de bere artizanală de calitate, muzică bună cât cuprinde, mâncare delicioasă și atmosferă de festival european! Propunerile concertistice ale organizatorilor sunt: Golan, Moonlight Breakfast, Grimus şi Planet H.

Top 5 evenimente în Timișoara luna august 2018

3. Noua ordine muzicală la Purge Weekender. Unul dintre festivalurile noi ale acestei veri ne-a impresionat cu line-up-ul prezentat până acum. Este vorba despre Purge Weekender, cea mai noua idee a celor de la Purge Crew, care îi vor aduce în Timişoara pe Cookie Monsta şi, în premieră, pe The Four Horsemen, pe 17 şi 18 august. Tony Cook, pe care îl ştiţi cu toţii sub numele Cookie Monsta, este un producător şi DJ de dubstep cu un stil puternic şi întunecat. Pe de altă parte, The Four Horsemen, trupa formată din Ivory, Ecraze, Graphyt şi SampliFire, va aduce, pentru prima dată în România, stilul lor specific de Dubstep puternic şi Riddim. Restul line-ul-ului cuprinde nume ca Neonlight, Backstab, Puppetz şi Mizo.

4. Operă şi Operetă la superlativ. 24-25-26 august și 31 august-1-2 septembrie 2018 sunt date pe care trebuie neapărat să vi le notaţi în agendă deoarece atunci se va desfăşura ediţia a XIV-a a „Festivalului de Operă şi Operetă” în aer liber de la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. Printre spectacolele reper ale manifestării se numără „Șeherezada” de Nikolai Rimski-Korsakov (24 aug., 20.30), „Liliacul” de Johann Strauss (25 aug., ora 20.30), „Micuța Dorothy” de Marius Țeicu (26 aug., ora 11.00), „Gala Strauss” de Johann Strauss (31 aug., 20.30), „Nabucco” de Giuseppe Verdi (2 sept., 20.30). Intrarea va fi liberă.

5. Vrăji muzicale în Parcul Rozelor. Duminica 26 august, de la ora 11.00, Opera Naţională Română Timişoara va prezenta în cadrul Festivalului de Operă și Operetă în aer liber spectacolul „Micuţa Dorothy” de Marius Țeicu. Spectacolul va avea loc la Teatrul de vară din Parcul Rozelor. Minunata poveste a vrăjitorului din Oz va fi transpusă într-un spectacol de înaltă ţinută artistică, numai bine de savurat de părinţi cât şi de copii. Dorothy, Omul de Tinichea, Vrăjitorul din Oz, Omul de Paie, Zâna Albă, Leul, Vrăjitoarea Zug-Zeg şi Maimuțoiul șef vă vor purta muzical printr-o mulţime de peripeţii care vă vor ţine cu sufletul la gură. Dansează Ansamblul de balet al Operei Naţionale Române Timişoara.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.