Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

City Food: Tocăniţă de curcan cu măsline negre şi garnitură de paste tricolore

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Food: Tocăniţă de curcan cu măsline negre şi garnitură de paste tricolore Share City Food: Tocăniţă de curcan cu măsline negre şi garnitură de paste tricolore


 

 

 

Ingrediente pentru 4 porţii:

• 700 gr pulpă de curcan, dezosată
• 2 cepe
• 5 căţei de usturoi
• 1 frunză de dafin
• cimbru proaspăt
• 1 lingură de pastă de ardei tocat / 1 ardei kapia tocat mărunt
• 500 ml de roşii pasate
• 100 gr măsline negre
• sare, piper, nucşoară
• ulei de măsline / floarea soarelui
• 1 cană apă

Mod de preparare:

Tocăm ceapa şi usturoiul şi călim totul în puţin ulei. Carnea o tăiem cubuleţe de ca. 3 x 3 cm sau bitesize.

Când toată bucătăria miroase incredibil a ceapă călită, urmează frunza de dafin, mai apoi cubuleţele de pulpă de curcan. Lăsăm carnea să prindă culoare pe toate părţile, apoi adăugăm cimbrul, măslinele şi pasta de ardei tocat. Înecăm carnea în sucul de roşii pasate şi completăm totul cu sare, piper şi un praf de nucşoară.

Punem capac pe oală/tigaie şi lăsăm tocăniţa să bulbucească la foc mic spre mediu timp de 40 minute. Ar fi bine să aruncaţi un ochi din când în când, sosul îngroşându-se destul de repede. Dacă e nevoie, turnaţi puţină apă peste tocăniţă.

City Food: Tocăniţă de curcan cu măsline negre şi garnitură de paste tricolore

După cum am mai menţionat, puteţi servi tocăniţa cu o garnitură simplă de orez, arpacaş, mămăligă, piure de cartofi sau paste. Noi am ales paste tricolore.

Poftă bună vă dorim!

www.aventuriculinarein2.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.