Ingrediente pentru 4 porţii:
• 700 gr pulpă de curcan, dezosată
• 2 cepe
• 5 căţei de usturoi
• 1 frunză de dafin
• cimbru proaspăt
• 1 lingură de pastă de ardei tocat / 1 ardei kapia tocat mărunt
• 500 ml de roşii pasate
• 100 gr măsline negre
• sare, piper, nucşoară
• ulei de măsline / floarea soarelui
• 1 cană apă
Mod de preparare:
Tocăm ceapa şi usturoiul şi călim totul în puţin ulei. Carnea o tăiem cubuleţe de ca. 3 x 3 cm sau bitesize.
Când toată bucătăria miroase incredibil a ceapă călită, urmează frunza de dafin, mai apoi cubuleţele de pulpă de curcan. Lăsăm carnea să prindă culoare pe toate părţile, apoi adăugăm cimbrul, măslinele şi pasta de ardei tocat. Înecăm carnea în sucul de roşii pasate şi completăm totul cu sare, piper şi un praf de nucşoară.
Punem capac pe oală/tigaie şi lăsăm tocăniţa să bulbucească la foc mic spre mediu timp de 40 minute. Ar fi bine să aruncaţi un ochi din când în când, sosul îngroşându-se destul de repede. Dacă e nevoie, turnaţi puţină apă peste tocăniţă.
După cum am mai menţionat, puteţi servi tocăniţa cu o garnitură simplă de orez, arpacaş, mămăligă, piure de cartofi sau paste. Noi am ales paste tricolore.
Poftă bună vă dorim!
www.aventuriculinarein2.ro