Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

”(re)Interpretare” de Gyöngyi Takács

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”(re)Interpretare” de Gyöngyi Takács Share ”(re)Interpretare” de Gyöngyi Takács


„Fiecare generație se revoltă împotriva părinților și leagă pact cu bunicii” (Lewis Mumford). Cu fiecare acțiune ne îndepărtăm și noi de ideologiile trecutului încercând să lăsăm urme. Am schimbat cornul cu croissant-ul, cafeaua cu lapte cu machiatto-ul și chiftelele cu burgerul. Am dat cheful pe party, discoul pe electro, lichiorul de ouă pe cocktailuri colorate și am mixat nu doar gusturile ci și sunetele și… genurile.

Am transformat vecinătatea în barter și spațiul de executare a condamnaților la moarte din Piața Mare într-unul de manifestare a artelor spectacolului demonstrând că, deși vremurile se schimbă, nevoia de socializare și exprimare comună rămâne aceeași.  

Ne îmbrăcăm moștenirea culturală cu creativitate pentru a ne imprima propria amprentă în lumea din jur, pentru a ne revendica prezentul, dar reușim oare să scoatem în evidență valorile cu adevărat autentice și să păstrăm sacre elementele iconice ale spațiului în care trăim? Mai știm să alegem între ce vrem, în ce ne regăsim și ce se cuvine? 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.