Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Peisaj interior – Katy Zoltán

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Peisaj interior – Katy Zoltán Share Peisaj interior – Katy Zoltán


Lucrările semnate de artista clujeană Katy Zoltán sunt adunate în expoziția intitulată Peisaj interior ce va rămâne deschisă publicului până pe 6 august.
Zoltán s-a stabilit la Cluj în 1954, iar anul 1975 marcheată oficial debutul artistei prin câteva expoziții personale găzduite de mai multe galerii de artă atât din Cluj, cât și din Brașov și Sibiu. Actuala expoziţie reprezintă cea de-a douăzecea ieșire, cu un proiect personal, a artistei în fața publicului, iar prezența acestor lucrări pe simezele muzeului de artă clujean reprezintă și încununarea unui suiș, a unui efort creator de o viață.„Dincolo de ceea ce se vede este ursita lui Katy Zoltán, iar aceasta este pe măsura unei patimi. De la această patimă și de la o înrudire de taină, discretă, cu maestrul Mohi, îi vin pictoriței împlinirile. Starea sa de veghe și fermentul căutării au dus-o la esențe plastice viguroase, în compoziții antinarative, în culorile prioritar calde, care invadează exotic planurile, în portretele de o reală și mărturisitoare frumusețe, asupra cărora penelul întârzie cu migală creatoare și respect pentru legile esteticii”. – Ion Arcaș, jurnalist.
Publicul clujean este așteptat să descopere lucrările lui Kay Zoltán de miecuri până duminică la Muzeul de Artă. Expoziția poate fi vizitată până în data de 6 august.

Până pe 6 august
Muzeul de Artă Cluj-Napoca
www.facebook.com/MACluj 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.