Ce sunt şi cum au apărut florile artificiale?
După cum însuși numele sugerează, plantele artificiale reprezintă o imitație a celor naturale, iar scopul pentru care au fost concepute a fost unul pur decorativ. În mod obișnuit, plantele artificiale sunt realizate din PVC, însă acestea pot fi realizate și din hârtie, ceară, sticlă sau materiale textile.
Pentru o locuință, plantele artificiale reprezintă, fără nicio îndoială, supremația kitschului, iar motivele pentru care nu ar trebui să aveți flori artificiale în locuință sunt numeroase și vom enumera câteva dintre acestea în rândurile care urmează.
- Florile artificiale din plastic, imitațiile ieftine ale plantelor naturale, doresc să pară ceea ce nu sunt, iar acest lucru le scade din valoare și automat știrbește strălucirea oricărei locuințe, chiar dacă aceasta este amenajată cu foarte mare atenție.
- Pe lângă faptul că sunt foarte inestetice, conform regulilor feng shui care se ghidează după principiul armoniei și al echilibrului, florile artificiale ar putea alunga energiile pozitive dintr-o locuință și le-ar putea atrage pe cele negative.
- Florile artificiale sunt o sursă de praf. Praful și inclusiv acarienii, cauzele celor mai multe alergii, se vor simți în largul lor pe petalele florilor artificiale, lucru care le mai oferă încă o bilă neagră iar dumneavoastră vă oferă un motiv în plus pentru a nu alege niciodată aceste decorațiuni.
- Alegând florile artificiale nu respectați natura. Natura ne oferă atât de multe plante care pot fi crescute în interiorul locuinței, de la flori mici, până la adevărați arbuști de apartament, așa că rolul florilor artificiale este cu adevărat inutil. Timpul nu este o scuză pentru cei care își doresc flori în locuință și susţin că nu își permit să aibă grijă de acestea, deoarece există numeroase specii care nu necesită îngrijiri speciale.