Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

De ce să mergi la Festivalul Cânepii?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De ce să mergi la Festivalul Cânepii? Share De ce să mergi la Festivalul Cânepii?


Dacă faci acum un exercițiu și încerci să spui cu voce tare câteva lucruri pe care le știi despre cânepă, sunt șanse mari să-ți vină în minte cuvintele „plantă”, „drog” sau „nu știu”. Sau poate ești expert în ceea ce privește cânepa; atunci, te invităm să sari peste acest articol și să treci direct la interviul cu domnul Gheorghe Căpușan. Dar, în cazul în care nu ești, citește în continuare.
O să începem prin a-ți spune că planta aici de față nu e drog. Chiar nu e. Așa că toate „legendele” alea pe care le știi tu cu țărani pe câmp care-și rulau o țigară să se relaxeze un pic sunt fie false, fie foloseau altceva, dar nu cânepa românească, sau cel puțin nu cea care era folosită pentru export sau consum în masă. Dar e ușor să faci confuzia asta și, probabil, e unul din motivele pentru care planta nu mai e atât de folosită azi. Totuși, la Festivalul Cânepii ai șansa să înveți o mulțime de lucruri interesante atât despre plantă (de exemplu, faptul că poți face niște cărămizi destul de zdravene din ea, sau o făină decentă pentru clătitele alea mai „sănătoase” la care visezi), dar și despre cultura din jurul ei. Și, hai să fim cinstiți, mulți dintre noi suntem extraordinar de deconectați de sat și cultura țărănească. Atât de deconectați, încât tradițiile noastre sunt, în prezent, foarte fragile și riscă să rămână doar în cărțile de istorie. Și uite că evenimente ca Festivalul Cânepii se încăpățânează să le promoveze. Mergi la Festivalul Cânepii măcar pentru curiozitate, garantăm că vei găsi cel puțin 2 lucuri interesante.

27-29 iulie
Poarta de su’ Feleac
www.festivalul-canepii.com 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.