Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Fast-food și riscurile acestei nevinovate plăceri culinare!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fast-food și riscurile acestei nevinovate plăceri culinare! Share Fast-food și riscurile acestei nevinovate plăceri culinare!


O armată de nutriționiști ne amintesc constant că mai toate alimentele de tip fast-food sunt dăunătoare. Aceștia nu sunt însă lângă noi atunci când poftim la un hot dog, un burger, la aripioare picante, sandvișuri cu sosuri, shaorma cu de toate sau o băutură carbogazoasă, să ne reamintească lista de pericole la care ne expunem consumând aceste alimente în fiecare zi.

Unele studii arată că mâncarea de tip fast-food nu numai că îngrașă, dar suprimă și dorința de a mânca echilibrat, modificând comportamentul consumatorilor prin slăbirea capacității de auto-control, ducând astfel la instalarea unui cerc vicios al alimentației nesănătoase. Mai simplu, mâncarea fast-food creează dependență!

Tot specialiștii avertizează că sistemul imunitar reacționează și el la o dietă mult prea bogată în grăsimi și cu multe calorii în mod similar ca la o infecție bacteriană.

O nutriție greșită poate avea consecințe drastice asupra calității vieții, accelerând dezvoltarea mai multor boli: obezitate, boli vasculare sau diabet de tip 2. Unii specialiști susțin chiar că alimentele fast-food sunt cauza a o treime dintre cazurile de infarct înregistrate în lume. Reducerea cantității de grăsimi „rele” e esențială pentru menținerea unei bune stări de sănătate.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.