Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

”Cele două Românii” de Adela Dinu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Cele două Românii” de Adela Dinu Share ”Cele două Românii” de Adela Dinu


La festivalul Neversea, o pană de curent (accidentală sau nu) a devenit pretextul pentru dezlănțuirea urii, o ură vie, nihilistă, devoratoare, chiar dacă legitimă și pe deplin justificată. PSD-CIUMA ROȘIE. Înainte de ’89 exista o solidaritate tacită împotriva autorităților represive. În ultima vreme, simt că solidaritatea a dispărut.

Oamenii sunt tot mai divizați, România e tot mai polarizată. Există o Românie a celor tineri în cuget și simțire, a revoltaților, a celor care-și doresc o justiție credibilă, un viitor european, o meritocrație întemeiată pe lupta împotriva corupției, a demagogiei, a imposturii instituționale. Cealaltă Românie e cea a pauperizării, a analfabetismului funcțional, a șanselor iluzorii, o Românie a disperării, a obtuzității și a fricii.

Cele două Românii nu comunică, ci strigă în deșert, fără să se audă una pe cealaltă. Și strigătul este preambulul sonor al agresiunii, al luptei, al masacrului (José Ortega y Gasset).

România a devenit un teritoriu agonal, un circ a orgoliilor, iar dezastrul pare iminent.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.