Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Când e mai bine să faci sport: dimineața sau seara?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Când e mai bine să faci sport: dimineața sau seara? Share Când e mai bine să faci sport: dimineața sau seara?


Există numeroase studii contradictorii despre care sunt cele mai bune momente din zi în care să faci sport. Numai gândul la lecturarea lor deja ți-ar putea răpi cheful de a face mișcare. Însă există experți care susțin că cel mai bun moment al zilei în care poţi face sport e cel care şi se potriveşte ţie. Faptul că unii oameni practică sportul dimineața iar alţii seara ţine mai degrabă de ceasul intern al fiecăruia decât de voinţă.

Cei care practică sportul dimineaţa sunt mult mai consecvenţi cu rutina exerciţiilor fizice decât cei care practică sportul seara. Asta în primul rând, pentru că energia corpului e la cote maxine înainte de a te epuiza cu tot felul de munci şi evenimente de peste zi. Persoanele care fac sport mai devreme în timpul zilei îşi pot gestiona mai bine timpul şi se simt mai energice pe tot parcursul zilei.

Unii oameni îşi fac antrenamentele după-amiază sau seara pentru simplul fapt că se simt mai relaxaţi după o zi de muncă şi pentru că le găsesc mai productive. Practicarea sportului în această parte a zilei ar putea avea însă şi dezavantaje, cum ar fi, un somn neliniştit din cauza hormonilor eliberaţi în timpul exerciţiilor fizice.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.