Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

„Permanențe” – expoziție de pictură

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Permanențe” – expoziție de pictură Share „Permanențe” – expoziție de pictură


 

 

Liviu Lăzărescu, „un admirabil liric al penelului, dublat de un rafinat intelectual al picturii”, este un pictor originar din satul transilvănean Mărtinești (Hunedoara), ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani și care se bucură de un istoric remarcabil în domeniul artelor plastice.

Profesorul Florin M. Ilieș, director al Colegiului Național Decebal Deva și prieten al artistului, scrie despre acesta: „admirând lucrările pictorului Liviu Lăzărescu, se naște în sufletul și în mintea privitorului sentimentul că arta picturală este, fără îndoială, un semn al unui mod de a comunica. Un nou cod lingvistic. Un limbaj care diferă de altele asemănătoare, în funcție de omul ce îl transmite, de locul, de epoca în care el grăiește prin tablourile sale și, de asemenea, în funcție de receptor, de omul care îl înțelege.

Astfel, noi, ca receptori ai picturii maestrului Liviu Lăzărescu, regăsim în arta sa vibrațiile, accentele, înrudirile de taină cu spiritualul, care îl exprimă pe omul lăuntric sub scoarța aparențelor. În fața tablourilor sale, simțim că, într-adevăr, pictura exprimă individul, complexitatea sufletului omenesc, prin puterea ei de a restitui emoția artistică, cu ajutorul combinațiilor nenumărate de care dispune: contraste, opoziții, amestecuri complementare, lumini, umbre, valori, reflexe, treceri.”

Vernisajul expoziţiei de picturӑ „Permanențe”, a maestrului Liviu Lăzărescu, va fi marți, 3 iulie, începând cu ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Bastion, de pe strada Hector, nr. 4. Expoziția, dedicată Centenarului Marii Uniri, va putea fi vizitată gratuit, până la data de 17 iulie 2018.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.