Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Paul vinicius | Halouri & Holograme (79)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul vinicius | Halouri & Holograme (79) Share Paul vinicius | Halouri & Holograme (79)


 

 

Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât realizez că nu s-ar fi putut întâmpla altfel. Respectiv, fără un mediu prielnic nu s-ar fi putut întâmpla nimic.

Orice omuleț ieșit din casă poate constata că afară-i altcumva. Bine, el rămăsese la fel, însă ficusul de la ieșire l-a atenționat, oamenii din stația de autobuz, la fel, metroul s-a tot înșurubat prin pământ, apoi a ieșit, amețit, la suprafață, până și bătrânul parc la care și-a dorit dintotdeauna să ajungă, odată ajuns, s-a întunecat.

Afară nu-i ca înăuntru – e aproape clar –, și-a zis continuând să pășească pe aleile fără de capăt. Fata de pe bancă privea un vapor. Vaporul era ruginit și agățat de mal, precum un înecat, înainte de identificare.

Lui i-a plăcut privirea ei, așa cum și-a ridicat-o și și-a lovit-o de lună, până se și-o întâlnească cu a lui. Apoi el și-a aprins o țigară și s-a sprijinit de un copac, câțiva metri mai încolo.

Copacul nu era chiar prietenos. Din el ieșea o seară densă împreună cu o groază de vietăți cu aripi care priveau lacul, vaporul și fata așezată liniștit pe bancă, privind vaporul.

Ea era subțire însă răspândea un parfum pe care niciun copac nu și l-ar fi putut permite. Iar el era obosit deja, când ușa cabinei s-a deschis iar căpitanul le-a făcut semn din deget să se-apropie. Și-atunci, mâna ei rece l-a prins și l-a condus fără nici cea mai mică șovăire. Ca și cum ar fi fost miri.

Paul Vinicius – Scriitor și Joker de Treflă în Statele Unite ale Poeziei, Muzicii & Insomniei

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.